Vyhľadávanie:

Hrdosť na prácu i firmu

Hrdosť na prácu i firmu

Jubilanti z valcovní, Expedície a Obalovej vetvy oslavovali

V piatok, 8. októbra podvečer, sa v Spoločenskom pavilóne uskutočnilo v poradí už druhé stretnutie jubilantov so zástupcami vedenia spoločnosti. Tentokrát sa na ňom zúčastnili hutníci z divíznych závodov Studená valcovňa, Obalová vetva, Expedícia a Teplá valcovňa, ktorí vo fabrike odpracovali 30, 35 a niektorí aj 40 rokov a nezmazateľným písmom sa tak zapísali na stránky jej histórie.

Oslávenci medzi sebou privítali prezidenta spoločnosti Christophera Navettu, viceprezidenta pre výrobu Scotta Pape, viceprezidenta pre ľudské zdroje Miroslava Kiraľvargu, viceprezidenta pre personalistiku a organizáciu Martina Pitoráka, riaditeľa DZ Teplá valcovňa Ladislava Hanuščalku, DZ Studená valcovňa Stanislava Petra a DZ Expedícia Miroslava Bučka s manželkami. Pozvanie prijal aj predseda Rady odborov OZ Metalurg Mikuláš Duľa a predsedovia základných organizácií OZ Metalurg divíznych závodov. K bezmála sto päťdesiatim jubilantom sa prihovoril prezident Christopher Navetta. V mene svojom i členov vedenia spoločnosti sa im poďakoval za prácu i oddanosť firme a slová uznania venoval aj životným partnerom oslávencov. "Podpora vašich blízkych je kľúčom k úspechu, ktorý dosahujete. Na doterajšie výsledky môžete byť všetci hrdí," povedal okrem iného a poprial všetkým pevné zdravie, veľa osobného šťastia i pracovných úspechov. Jubilantom zablahoželal aj Mikuláš Ďuľa.

Slávnosť pokračovala odovzdávaním zlatých pamätných medailí, ďakovných listov a milých pozorností - náramkových hodiniek. Prevzali si ich ženy, ktoré dovŕšili 35-ročné pracovné jubileum a muži, ktorí odpracovali vo fabrike 40 rokov. Po dobrej večeri sa o zábavu postaralo duo Kajzer-Meluš, do tanca hrala hudobná skupina Magic Line.

"Čo pre mňa znamená štyridsať rokov vo fabrike? Celý môj život!" vyznal sa Vasiľ Goldír z divízneho závodu Studená valcovňa, prípravár moriacej linky. "Do železiarní som prišiel v šesťdesiatom štvrtom. Vyučil som sa vo Frýdku-Místku a tu v Košiciach som začínal v Studenej valcovni, kde sa vtedy spracovávali v moriarni zvitky z Ostravy. Prešiel som viacerými profesiami, no pri moriacich linkách pracujem doteraz," skonštatoval.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...