Vyhľadávanie:

Inšpirácie v kove po dvanásty raz

Inšpirácie v kove po dvanásty raz

V pondelok 18. augusta privítala oceliarska spoločnosť 25 študentov a pedagógov vysokých škôl a univerzít zameraných na dizajn z Česka, Maďarska, Nemecka, Poľska, Slovenska a Veľkej Británie na medzinárodnom workshope Metal Inspirations (Inšpirácie v kove). Podujatie organizuje Technická univerzita v Košiciach v spolupráci s U. S. Steel Košice už po dvanásty raz. Výtvarné a dizajnérske diela z kovu, ktoré mladí vytvoria počas desiatich dní v dielňach Strednej odbornej školy v Šaci, predstavia verejnosti na výstave v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach. Tohtoročný workshop sa nesie v znamení desiateho výročia vstupu Slovenska do Európskej únie a jeho témou je Ja, Európan.

Prvý deň patril zoznamovaniu sa s oceliarskou spoločnosťou. Po privítaní Ľubomírou Šoltésovou z útvaru Vonkajších vzťahov USSK a zhliadnutí filmu o výrobných procesoch firmy si mladí dizajnéri prezreli prevádzky divíznych závodov Oceliareň, Teplá valcovňa a Zušľachťovne a obalová vetva. Od včera už usilovne pracujú v šačianskych dielňach. Pri výrobe objektov z kovu im výdatne pomáhajú majstri školy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...