Vyhľadávanie:

Investičná roadshow po tretíkrát priťahuje investorov na východ

Investičná roadshow po tretíkrát priťahuje investorov na východ

V dňoch 17. - 21.mája 2004 sa v Kanade a USA uskutočnila v poradí tretia investičná roadshow zameraná na prilákanie nových investorov do regiónu východného Slovenska sponzorovaná a organizovaná Centrom ekonomického rozvoja (EDC) U. S. Steel Košice. EDC od svojho vzniku v r. 2001 zorganizovalo celý rad veľkých investičných konferencií, z ktorých sa postupne vyvinula v súčasnosti najefektívnejšia podoba roadshow vo forme seminárov.

EDC optimalizuje metódy, ktorými oslovuje investorov, ako aj zloženie skupiny špecialistov, ktorí sa spolupodieľajú na prezentovaní investičných možností východného Slovenska. Tím prezentujúci výhody investičného prostredia východoslovenského regiónu v Toronte, Chicagu a New Yorku bol zložený zo zástupcov spoločnosti U. S. Steel Košice, agentúry SARIO, reprezentantov nadnárodných poradenských a finančných spoločností pôsobiacich na Slovensku - Deloitte & Touche, Linklaters a Citibank. Viceprezident USSK pre účtovníctvo Karl F. Csensich, ako aj John W. Pavia, prezident spoločnosti UEC Technologies v Pittsburghu, predstavili účastníkom reálne skúsenosti z pôsobenia spoločnosti U. S. Steel Corporation na východnom Slovensku.

"Hosťami tretej investičnej roadshow boli spoločnosti z oblasti drevospracujúceho, papierenského, stavebného a strojárskeho priemyslu. V nasledujúcich týždňoch očakávame individuálne návštevy východného Slovenska, kde im umožníme na vlastné oči sa presvedčiť o tom, čo počuli počas podujatia," vysvetlil "follow-up" proces o potenciálnych investoroch generálny manažér pre regionálny rozvoj a výkonný riaditeľ Centra ekonomického rozvoja (EDC) U. S. Steel Košice Juraj Augustín.

"Túto investičnú roadshow považujem za veľmi úspešnú i vzhľadom na to, že vyrovnávanie regionálnych rozdielov patrí medzi priority agentúry SARIO. Spolu s našimi partnermi sa nám podarilo pre región východného Slovenska vygenerovať zopár zaujímavých a sľubných projektov. Pevne verím, že agentúra SARIO bude i naďalej rozvíjať úspešnú spoluprácu so zástupcami východoslovenského regiónu," dodal Roman Kuruc, generálny riaditeľ agentúry SARIO.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...