Vyhľadávanie:

Iskrenie na ľade ešte raz

Iskrenie na ľade ešte raz

Máme za sebou desať odohratých zápasov tohtoročného šampionátu o majstra U. S. Steel Košice v hokeji. Dve vyžrebované stretnutia našich hokejových majstrovstiev na pondelok, 21. januára, v ktorých mali hrať Expedícia - BSC Europe a Koksovňa - Doprava, sa odohrajú v náhradnom termíne v utorok, 29. januára, od 18.00 a 19.30 hod. Včera, po uzávierke tohto čísla Ocele východu, sa už hralo podľa vyžrebovania a najbližšie zápasy šampionátu U. S. Steel Košice sa budú hrať na budúci týždeň v pondelok, 28. januára, keď o 18. hodine nastúpia proti sebe Vysoké pece - BSC Europe a o 19.30 hod. spoločné mužstvo SVa a Zušľachťovní proti Doprave. Toľko k zmenám a teraz už na vážnejšiu tému.

Hokejový šampionát zamestnancov sa už tradične každoročne hrá so zmenenými pravidlami, pretože je súčasťou rekreačnej telovýchovy a športu. Je síce pravda, že v niektorých stretnutiach sa nehrá v "rukavičkách", ale v každom okamihu na ľade by sa mali dodržiavať pravidlá o bezkontaktnom hokeji a zásady fair play hry. V snahe dosiahnuť jedine víťazstvo sa to hráčom nie vždy darí dodržiavať. V niektorých doterajších stretnutiach sme zaregistrovali množstvo priestupkov proti pravidlám a náznaky prílišných osobných emócií hráčov, ktorí sa cítia fyzicky na tom lepšie. Z ich strany dochádza k nebezpečným faulom, ktoré síce kvalifikovaní rozhodcovia trestajú, ale môže dôjsť k nežiaducim nepríjemným zraneniam a úrazom.

Družstvo ZHD dokonca podalo aj protest na nevyberaný spôsob hry hráčov z Dopravy. K tomuto stretnutiu napokon zaujali stanovisko zainteresovaní obidvoch mužstiev, rozhodcovia i zodpovední organizátori šampionátu. Nebudeme sa vracať k tomu, kto kedy koho zozadu narazil na mantinel. Chceme len upozorniť, že i keď je motivácia hráčov v jednotlivých stretnutiach obrovská a úmysel vyhrať za každú cenu silný, nech sa hráči snažia zdolať súpera len a len hokejovým kumštom, peknou kombinačnou hrou i presnou koncovkou. Nechceme vidieť na ľade Steel Arény zbytočnú "hustú" atmosféru, šarvátky a nebodaj zranenia, ktoré by mohli ohroziť zdravie našich spolupracovníkov. Želáme si, aby v ďalšom priebehu šampionátu vymizla zákernosť. Hokej je hra chlapov, ale to neznamená, že sa môže pri tom používať hokejka, vzápätí päste a niekedy i kopance.

Ak niektorý premotivovaný hráč nastupuje na ľad s tým, že za každú cenu musí nad svojím súperom, o ktorom vie, že je nad jeho sily, zvíťaziť, ide do súboja s neprimeraným nasadením. A to je v našom rekreačnom hokeji zlé. Verím, že nikto z hokejistov, ktorí obliekajú dresy dvanástich tímov turnaja určite nechcú, aby náš hokejový šampionát stratil na význame a nenaplnil myšlienku olympijského hokejového turnaja. Venujme sa hre, nie protihráčom, nech vyhrá ten, kto je schopnejší streliť viac gólov svojmu súperovi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...