Vyhľadávanie:

Jubilejná Zlomená lyža energetikov

Jubilejná Zlomená lyža energetikov

V dňoch 12. – 14. februára 2016 zorganizoval Výbor ZO OZ KOVO Energetika v spolupráci s hospodárskym vedením divízneho závodu mimoriadne obľúbené podujatie Zlomená lyža, ktorého jubilejný, už štyridsiaty, ročník sa konal tradične v priestoroch a okolí hotela Ľubovňa v Ľubovnianskych kúpeľoch.

Pri organizovaní podujatia nám pomáhala aj príroda, keďže dva dni pred akciou napadalo 20 centimetrov nového snehu a tak prichádzajúcich účastníkov vítala krásna biela zasnežená krajina. O toto podujatie bol veľký záujem, o čom svedčí až 520 účastníkov z radov zamestnancov a ich rodinných príslušníkov, ktorí hneď po príchode medzi sebou privítali na spoločnej večeri pozvaných hostí. Boli medzi nimi predseda OZ KOVO Emil Machyna, predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Mikuláš Hintoš, GM pre podporu výroby Peter Gazsi, zástupcovia družobnej odborovej organizácie z Energetiky v Třinci i sponzori. Počas večere boli všetci prítomní oboznámení s organizačnými pokynmi a programom Zlomenej lyže. Potom nasledovala diskotéka pre najmenších a pre dospelých sa konala zábava pri country hudbe. V sobotu ráno zavítal medzi súťažiacich aj riaditeľ divízneho závodu Energetika Pavel Ország. Súťažiť začínali deti predškolského veku, ktoré predviedli svoje umenie ovládať boby, sánky a klzáky. Staršie deti a dospelí si preverili rýchlosť v behu a presnosť v streľbe zo vzduchovky i v hode granátom. Ďalší súťažili v hádzaní šípok a tí, ktorým sa súťažiť nechcelo, využívali ďalšie možnosti, ktoré nám hotelové priestory a okolie ponúkali. Vďaka zvýšenému príspevku zo sociálneho fondu mohli naši členovia a ich rodiny okrem tradične využívaných wellness priestorov a stolného tenisu počas celého víkendu využívať bezplatne aj lyžiarske stredisko za hotelom. Po večeri sa v spoločenskej miestnosti konal akt oceňovania diplomami, medailami a vecnými cenami. Najprv sa z cien a sladkostí tešili všetci neplnoletí účastníci súťaží. Potom získali ceny a trofeje prví traja v každej súťažnej disciplíne dospelých. Hlavnú trofej Zlomenú lyžu nám takmer vyfúkli naši hostia z Třinca, ktorí preukázali vynikajúcu športovú zdatnosť. Bol to práve predseda ZO OS KOVO Energetika Třinec Marián Waszut, ktorý súťaž absolvoval s najlepším výsledkom a dosiahol najviac bodov. Ale keďže putovná trofej Zlomená lyža bola určená len pre našich zamestnancov, tak najlepší výkon dosiahol a skvelými výsledkami sa prezentoval vlaňajší víťaz Marcel Hintoš, ktorému sa podarilo trofej obhájiť. Po slávnostnom vyhodnotení súťaží a odovzdávaní cien sa všetci účastníci do sýtosti zabavili a zatancovali si na tradičnej diskotéke.

Počas nedeľného dopoludnia sa každý snažil využiť možnosti, ktoré nám poskytovala zasnežená príroda. Niektorí sa na svahu lyžovali, iní sánkovali, ale mnohí si vychutnávali slnečné lúče na prechádzke v okolí hotela. Popoludní sme sa postupne rozchádzali do svojich domovov plní zážitkov z príjemne prežitých víkendových chvíľ.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...