Vyhľadávanie:

Kamerový systém zvýši bezpečnosť

Kamerový systém zvýši bezpečnosť

Košická ZOO privíta ďalších tučniakov

Nové chovné zariadenie pre tučniakov v košickej zoologickej záhrade, ktorého vybudovanie podporila spoločnosť U. S. Steel Košice, privíta už v najbližších dňoch ďalšie prírastky. Deväť tučniakov humboldtových príde do Košíc ešte tento mesiac, v októbri, z dánskej zoologickej záhrady v Aalborgu.

S cieľom minimalizovať riziká v chove týchto nelietavých vtákov, ktoré si získali srdcia obyvateľov nášho mesta a vďaka ktorým stúpla návštevnosť ZOO o 30 tisíc Košičanov, rozhodla sa ZOO Košice, v spolupráci s Mestom Košice a U. S. Steel Košice, na ich príchod, najmä z hľadiska bezpečnosti, dobre pripraviť.

Ráta sa s inštalovaním kamerového systému, ktorý bude chovné zariadenie neustále monitorovať. Slúžiť bude aj na nahrávanie zaujímavých momentov zo života tučniakov, ktoré si záujemcovia budú môcť pozrieť už počas tohtoročných Vianoc aj na internete. Košická ZOO v spolupráci s odborníkmi z útvaru generálneho manažéra pre environment U. S. Steel Košice, s.r.o. urobila odbery zdrojov vody pre chovné zariadenie tučniakov, aby sa zistila ich kvalita. Na základe výsledkov laboratórnych rozborov boli kontaminované zdroje vyčistené. Zároveň sa zvýšil prietok vody v bazénoch, čo umožní lepšiu cirkuláciu.

Košická ZOO nadviazala spoluprácu aj s pražskou ZOO, ktorá má s chovom tučniakov dlhoročné skúsenosti. V prípade potreby je český partner pripravený pomôcť odbornými radami.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...