Vyhľadávanie:

Prvý titul pre Béreša juniora

Prvý titul pre Béreša juniora

Až záverečná súťaž Tempus Rally Košice rozhodla o majstrovi

Uplynulá motoristická sezóna sa zapísala do histórie Slovenskej rally ako jedno zo športových vyrovnaných motoristických podujatí. Možno i vďaka silnej konkurencii nebolo ani po piatich súťažiach jasné, kto sa stane absolútnym majstrom Slovenska pre rok 2008. Vynikajúce podmienky, ktoré pripravili organizátori 34. ročníka Tempus Rally Košice a priam ideálne počasie rozhodli o konečnom víťazovi. Stal sa ním team Jozef Béreš junior a Róbert Müller z Tempus Stylex na aute Fiat Grande Punto pred dvojicou Igor Drotár a Vladimír Bánoci na Škode Octavia ERC.

Posledná súťaž tohtoročného seriálu TEMPUS Rally 2008, ktorú podobne ako po iné roky podporila spoločnosť U. S. Steel Košice, odštartovala netradične. Na štart sa postavilo 58 posádok a do cieľa prišlo iba dvadsaťštyri. Organizátori tentoraz pripravili pre účastníkov trať v celkovej dĺžke 471 km s dvanástimi rýchlostnými skúškami v dĺžke 123 km. V košickej nočnej rýchlostnej skúške sa najviac darilo Igorovi Drotárovi, ktorý bol jedným z favoritov súťaže. No intenzívne mu na chrbát dýchali Gregorz Grzyb, Tibor Cserhalmi a Jozef Béreš junior.

Už prvý deň záverečného okruhu ukázal, že šance Jozefa Béreša na zisk titulu nezostanú len v teoretickej rovine. Dopomohlo mu k tomu i odstúpenie majstrovskej dvojice Drotár - Bánoci pre poruchu motora, ale i technické problémy na Mitsubishi Lancer ďalšej úspešnej dvojice Tibora Cserhalmiho a Mareka Omelku. Na slávnostnom dekorovaní víťazov Rally Slovensko 2008 sa mladý pretekár Jozef Béreš junior netajil tým, že túžil po prvom košickom víťazstve a po celkovom triumfe. No je sympatické, ako nám ďalej prezradil, že nepodcenil svojich rivalov a ani nepodľahol ilúziám tímových kolegov o jeho istom pasovaní za víťaza.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...