Vyhľadávanie:

Keď sa budeme správať zodpovedne, COVID-19 zdoláme

Keď sa budeme správať zodpovedne, COVID-19 zdoláme

Čo odhalili pri kontrolách spoločné „safety/security“ hliadky

Od vypuknutia pandémie nového koronavírusu zaviedla spoločnosť U. S. Steel Košice mnoho opatrení na ochranu svojich zamestnancov pred ochorením Covid-19, o ktorých sú hutníci informovaní v prostredníctvom bezpečnostných 5-minútoviek, bezpečnostných kontaktov,  war roomov, intranetu alebo podnikových novín.

Dennodenne pracovníci útvaru generálneho manažéra pre bezpečnosť a hygienu USSK v spolupráci so SBS a Závodným hasičským útvarom vykonávajú kontroly, na ktorých sa  okrem rutinných činností  zameriavajú aj na dodržiavanie prijatých opatrení počas striedania zmien, či zamestnanci nosia rúška, dodržiavajú bezpečné rozostupy, ako aj na plynulý prechod cez priestory vrátnice, aby nevznikali hlúčiky zamestnancov. Kontrolujú priestory stravovacích služieb a zameriavajú sa na dodržiavanie pokynov uvedených pri vstupe do týchto zariadení. V centre ich pozornosti je aj dodržiavanie zákazu fajčenia mimo vyhradených miest. Stále sa medzi zamestnancami nájdu takí, ktorí si zapália cigaretu aj tam, kde je to neprípustné. Okrem toho, že svojim nezodpovedným správaním zne­príjemňujú život ostatným zamestnancom, taktiež im svojim správaním ohrozujú ich zdravie a v neposlednom rade môžu spôsobiť požiar.

Tieto spoločné „safety/security“ hliadky zároveň hovoria so zamestnancami, zaujímajú sa o ich názory na zavedené opatrenia v súvislosti s pandémiou, s ktorými sú v prevažnej miere spokojní. Niektorých oslovených trápilo dodržiavanie bezpečných rozostupov, napríklad počas opráv, iní sa sťažovali na bezohľadných fajčiarov, ďalších trápilo zahmlievanie okuliarov pri nosení rúšok. Všetkými podnetmi sa vedenie spoločnosti zaoberá. Napríklad, čo sa týka zahmlievania okuliarov, zamestnancom je predvedené, ako upraviť výstuž v rúšku tak, aby im v hornej časti tváre dobre priliehalo. Odporúčame im pozrieť sa na internet, kde sa nachádza niekoľko trikov, ako zamedziť zahmlievaniu, počnúc špeciálnymi sprejmi a gélmi proti zahmlievaniu, cez „babské triky“,  akými sú mydlo, pena na holenie alebo saponát na riad.

Veríme, že naši zamestnanci sa budú naďalej správať zodpovedne, že spoločne prekonáme túto výnimočnú situáciu a Covid-19 zdoláme bez väčších problémov.     

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...