Vyhľadávanie:

Komplex Dukla trvá

Komplex Dukla trvá

V hokejovej extralige je v tomto týždni reprezentačná prestávka

V piatok uplynulého týždňa, 2. novembra, bol v košickej Steel Aréne hokejový sviatok. Na šláger 22. kola sa prišlo pozrieť 8340 divákov, čo znamená, že bolo vypredané. Ťahákom bol nielen líder extraligovej tabuľky Dukla Trenčín, ale skutočnosť, že hokejistom HC Košice sa v predchádzajúcich stretnutiach druhej šestiny základnej časti darilo.

V sérii piatich víťazstiev po sebe zaregistrovali vysoko aktívne skóre 30:7 a v tabuľke sa vyšplhali až na tretiu priečku. Škoda, že komplex Dukla u hráčov Košíc naďalej trvá, pretože v piatok už po druhý raz v tejto sezóne v Steel Aréne podľahli Trenčínu, hoci tento raz to bolo až v predĺžení. Po zápase síce zaznel aplauz, ale k spokojnosti domácich fanúšikov určite chýbalo víťazstvo. Impozantná bola predohra tohto súboja. Na ľade sa spolu s prezidentom HC Košice Ľubomírom Vemem a riaditeľom klubu Jurajom Bakošom ocitla hokejová legenda, dnes už nový generálny manažér hokejovej slovenskej reprezentácie Peter Bondra.

Ten v spoločnosti reprezentačného trénera Júliusa Šuplera a ďalšieho člena realizačného tímu hokejistov Slovenska Václava Nedomanského extraligový zápas v Košiciach aj sledoval. Vďační Košičania ho privítali transparentom: "Vitaj doma". V roku 1986 Bondra ako 18-ročný posilnil prvoligový tím Košíc z vtedajšieho druholigového Popradu a štyri sezóny potom obliekal oranžovo-čierny dres košických železiarov s číslom 12. So svojimi spoluhráčmi v Košiciach oslavoval majstrovský titul v sezóne 1987/88, kedy strelil 27 prvoligových gólov. V roku 1990 ho draftoval Washington Capitals, ale ani za tých 17 rokov, ktoré s hokejom v Amerike prežil, na Košice, kde hokejovo vyrástol a odpálil svoju hviezdnu kariéru v NHL, nezabudol. V piatok na ľade, ale už len v civile, prevzal Peter Bondra za neutíchajúceho potlesku vypredanej Steel Arény, dnes už ako hokejová legenda, retro dres s číslom 12.

V tomto týždni je v extralige reprezentačná prestávka. V týchto dňoch totiž začala príprava hokejových reprezentantov Slovenska na budúcoročné majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v máji 2008 v Kanade, konkrétne v mestách Halifax a Quebec. Prvou previerkou našich reprezentantov bude v dňoch 8. - 11. novembra účasť hokejistov Slovenska na tradičnom Nemeckom pohári v Hannoveri. Tréner Július Šupler už určil nomináciu hráčov obliekajúcich dres nielen slovenských, ale viacerých zahraničných klubov v Európe. Z košického tímu sa nej objavili dvaja hráči, obranca Marcel Šterbák a útočník Michel Miklík. Po tejto previerke hokejistov Slovenska bude extraliga pokračovať zápasmi 23. kola v utorok 13. novembra, kedy budú mať hokejisti HC Košice voľno. Doma ich uvidíme až v nedeľu 18. novembra v súboji s Kežmarkom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...