Vyhľadávanie:

Kontrolovali prevenciu závažných priemyselných havárií

Kontrolovali prevenciu závažných priemyselných havárií

Spoločnosť U. S. Steel Košice je na základe množstva nebezpečných látok v zmysle zákona č. 128/2015 Z.z. o prevencii závažných priemyselných havárií zaradená do kategórie B, z čoho pre ňu vyplývajú povinnosti, ktorých plnenie monitorujú zainteresované orgány štátnej správy. Tohtoročná kontrola sa začala 6. júna a bola ukončená 4. októbra. Koordinovala ju Slovenská inšpekcia životného prostredia a zúčastnili sa na nej aj ďalšie kontrolné orgány štátnej správy - Inšpektorát práce, Regionálny úrad verejného zdravotníctva, ako aj odbory krízového riadenia a starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu Košice.

Previerka bola zameraná na technologické zariadenia divízneho závodu Energetika s prítomnosťou nebezpečnej látky - kyslíka. S výsledkom kontroly v oblasti prevencie závažných priemyselných havárií sa oboznámil 15. októbra 2019  viceprezident pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslav Kiraľvarga. Inšpektorát Slovenskej inšpekcie životného prostredia v Košiciach v zastúpení Dany Vargovej konštatoval súlad s legislatívnymi požiadavkami v tejto oblasti. Nezistil žiadne nedostatky, ktoré by boli porušením zákona.

„Chceme sa poďakovať všetkým zamestnancom Energetiky za súčinnosť pri vykonávaní tohtoročnej koordinovanej kontroly,“ odkázal energetikom riaditeľ pre krízový manažment Ján Hijj.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...