Vyhľadávanie:

Moja rada - nepodceňovať žiadnu situáciu

Moja rada - nepodceňovať žiadnu situáciu

Septembrovým šampiónom OBP je Peter Fialka

Účastníci pravidelného stretnutia vo war roome boli 9. októbra 2019 svedkami vyhlásenia ďalšieho šampióna v oblasti ochrany a bezpečnosti pri práci. V septembri si tento titul, ktorý sa udeľuje každý mesiac už druhý rok za aktívny podiel na odhaľovaní a odstraňovaní rizík, na zabránení nežiaducej udalosti či príkladný postoj k BOZP, vyslúžil hutník operátor na štvorstolicovom tandeme Peter Fialka. Nášmu kolegovi, ktorý posilnil tím košických hutníkov v novembri minulého roka a ktorý je absolventom  SOŠ Košice-Šaca v odbore  mechanik strojov a zariadení, k oceneniu ako prví zablahoželali viceprezident pre výrobu Marcel Novosad a zástupca GM pre bezpečnosť a hygienu USSK Robert Meitner. Aj oni ocenili fakt, že aj napriek tomu, že Peter Fialka pracuje v U. S. Steel Košice relatívne krátko, sú to dva roky, a nemal toľko skúseností ako mnohí jeho kolegovia, tým, že bol pozorný a zaujal správny postoj pri mimoriadnej situácii, vzniknutej počas zvárania 26. septembra, zaslúžil sa o záchranu hodnôt, ktoré sa dosť ťažko dajú presne vyčísliť. Čo sa teda stalo?

„V ten deň som robil požiarnu hliadku na vstupnom úseku štvorstolicového tandemu,“ vrátil sa k udalosti Peter Fialka. „Zvárač externej firmy, keďže nemal povolenie na tzv. hot work, ma poprosil, či by som mu nerobil hliadku na 5 minút. Odmietol som, mal som na starosti „svoje“ pracovisko a navyše by som porušil bezpečnosť pri práci. Poslal som ho preto za majstrom, aby mu vypísal v súlade s predpismi príslušné papiere a povolenie. Nepočúvol ma a svojvoľne začal zvárať aj napriek mojím upozorneniam. Koordinátor jeho prácu zastavil. Potom som si na mieste zvárania všimol hustý dym a plamene. Konal som pohotovo, vzal som hasiaci prístroj a utekal som uhasiť oheň.“ Petrovi Fialkovi sa podarilo uhasiť zahorenie v počiatočnom štádiu. Ak by tak neurobil, následný požiar  by mohol odstaviť štvorstolicový tandem na niekoľko týždňov. „Aká je moja rada v oblasti bezpečnosti práce?  Dodržiavať bezpečnostné pokyny a nepodceňovať žiadnu situáciu,“ uviedol septembrový šampión OBP.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...