Vyhľadávanie:

U. S. Steel sa zaviazala poskytnúť 1 milión dolárov na renováciu miestnej knižnice

U. S. Steel sa zaviazala poskytnúť 1 milión dolárov na renováciu miestnej knižnice

United States Steel Corporation (U. S. Steel) sa v septembri pripojila ku guvernérovi Pensylvánie Tomovi Wolfovi a komunitným partnerom vrátane Pittsburgh Penguins v kampani na renováciu knižnice Braddock Carnegie Library.

Prezident spoločnosti U. S. Steel a čestný spolupredseda kampane David B. Burritt oznámil, že spoločnosť U. S. Steel sa zaväzuje poskytnúť na renováciu ďalších 500 000 dolárov nad rámec existujúceho záväzku vo výške 500 000 dolárov, čím sa celkový príspevok spoločnosti U. S. Steel zvýšil na 1 milión dolárov. Cieľom kampane Carnegie One Capital je získať 18 miliónov dolárov na financovanie rozsiahlych renovácií a prístavieb vrátane haly na predstavenia, obchodných priestorov, telocvične, tlačiarne, keramického štúdia a priestorov určených pre deti a tínedžerov.

„Braddock Carnegie Library je prvou z tisícov knižníc, ktoré zakladateľ spoločnosti U. S. Steel Andrew Carnegie financoval v USA,“ povedal Burritt. „Táto knižnica, rovnako ako samotná spoločnosť U. S. Steel, je súčasťou štruktúry tohto regiónu a bude potrebná tímová práca, aby sa budove vdýchol nový život. Preto sme zdvojnásobili náš príspevok na celkový 1 milión dolárov. Je to investícia do našej komunity, aby to bolo viac než knižnica, ale žiarivý príklad toho, čo sa môže stať, keď sa partneri spoja, aby pozdvihli komunity a vytvorili priestor, ktorý je najlepší pre všetkých.“

Štát Pensylvánia tiež investoval 1 milión dolárov do projektu prostredníctvom programu Redevelopment Assistance Capital Program a 750,000 dolárov prostredníctvom grantu Keystone pre zariadenia verejných knižníc prostredníctvom ministerstva školstva.

„Som hrdý na to, že môžem podporiť odkaz knižnice Braddock Carnegie Library príspevkom vo výške 1,75 milióna dolárov na ďalšiu kapitolu rastu tejto budovy a tejto komunity,“ povedal guvernér Tom Wolf. „Po renovácii bude táto knižnica slúžiť nielen ako portál k vedomostiam a kultúre, ale aj ako bezpečné miesto pre obyvateľov na stretávanie sa, na rozvíjanie kreativity a zvedavosti.“

U. S. Steel a Pittsburgh Penguins koncom tohto mesiaca odštartujú už druhú sezónu svojho partnerstva v projekte Reading Champions, ktorý má za cieľ povzbudiť žiakov základných škôl, aby čítali 20 minút denne, teda tak dlho, ako trvá hokejová tretina. Minulý rok sa viac ako 200 študentov zúčastnilo programu Reading Champions, ktorý bol založený s cieľom zlepšiť mieru gramotnosti v okrese Allegheny.

„Sme poctení a privilegovaní spolupracovať s U. S. Steel a Braddock Carnegie Library Association, aby sme pomohli obnoviť túto historickú knižnicu, ktorá je taká dôležitá pre ekonomické a kultúrne znovuzrodenie komunity Braddock,“ povedal prezident obchodných operácií Pittsburgh Penguins Kevin Acklin.

„Táto renovácia zabezpečí, že veľká budova, ktorú Andrew Carnegie daroval komunite, sa bude vyvíjať a bude prístupná a udržateľná, aby slúžila komunite ďalších 130 rokov,“ povedala výkonná riaditeľka Asociácie knižníc Braddock Carnegie Vicki Vargo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...