Vyhľadávanie:

Korporácia U. S. Steel si vybrala mesto Osceola v štáte Arkansas pre svoju najmodernejšiu oceliareň v Severnej Amerike

Korporácia U. S. Steel si vybrala mesto Osceola v štáte Arkansas pre svoju najmodernejšiu oceliareň v Severnej Amerike

PITTSBURGH, 11. januára 2022 – United States Steel Corporation (NYSE: X) (ďalej len „U. S. Steel“) dnes oznámila, že jej prevádzka budúcej generácie vysoko udržateľnej a technologicky vyspelej oceliarne sa bude nachádzať v meste Osceola, v štáte Arkansas, blízko špičkového závodu U. S. Steel, Big River Steel. Prevádzka bude postavená tak, aby spájala najpokrokovejšie technológie, čím sa vytvorí oceliareň budúcnosti, ktorá prináša ziskové riešenia pre našich zákazníkov.

Nová prevádzka je navrhnutá tak, aby rozšírila zákaznícke výhody spoločnosti U. S. Steel, pretože spoločnosť mapuje odvážnu cestu k udržateľnejšej budúcnosti. Očakáva sa, že nové optimalizované zariadenie na výrobu ocele bude obsahovať dve elektrické oblúkové pece (EAF) s kapacitou 3 milióny ton ročne pokrokovo  vyrábanej ocele, najmodernejšiu nepretržitú odlievaciu a valcovaciu linku, ako aj pokročilé možnosti finálneho spracovania. Toto prvé použitie technológie nekonečného odlievania a valcovania v Spojených štátoch prináša významné vylepšenia v oblasti spotreby energie, efektívnosti a schopností do výrobných prevádzok spoločnosti.

Po dokončení sa tento projekt bude uchádzať o to, aby sa stal LEED® certifikovaný. Výber lokality podlieha viacerým faktorom vrátane konečných dohôd s kľúčovými partnermi. Povoľovanie projektu prebieha a spoločnosť očakáva, že základný výkop bude v prvom štvrťroku 2022, pričom dokončenie projektu a plná prevádzka sa očakáva v roku 2024.

„S vybratým miestom a pripravenými rýpadlami  pretvárame budúcnosť výroby ocele,“ povedal prezident a generálny riaditeľ U. S. Steel David B. Burritt. „Mali sme množstvo konkurenčných lokalít, avšak Osceola ponúka našim zákazníkom neporovnateľné výhody.“

Po dokončení bude sofistikované nové zariadenie na výrobu ocele v kombinácii s Big River Steel vyrábať 6,3 milióna ton a táto mega prevádzka bude schopná poskytovať mnohé z najpokročilejších a udržateľných ocelí v Severnej Amerike. Nové linky na elektrické ocele bez orientácie zrna a linky na galvalum/galvanizáciu, ktoré sa v súčasnosti stavajú v Big River Steel, ešte viac rozšíria schopnosť U. S. Steel reagovať na naliehavé potreby dodávateľského reťazca zákazníkov, aby uspokojili expanziu vlastnej domácej výroby. Táto lokalita poskytuje hojnú, stále viac obnoviteľnú a čistú energiu z Entergy Arkansas, špičkovú železničnú dopravu od BNSF s napojením na iné železnice, doky na rieke Mississippi a medzištátny prístup kamiónovej dopravy.

Burritt pokračoval: „Štát Arkansas, okres Mississippi, mesto Osceola, Entergy, BNSF a ďalšie strany pracovali na tom, aby to bola jasná voľba pre cestu do budúcnosti a bez akýchkoľvek prekážok. Nenecháme naše zainteresované strany čakať na pokrok. Máme v úmysle spustiť výkopové práce v tomto štvrťroku a začať pracovať hneď, ako budeme mať k dispozícii povolenia. Vďaka svojej mimoriadne nízkej nákladovej štruktúre, energeticky efektívnemu výrobnému zariadeniu a pokročilým schopnostiam tento projekt v hodnote 3 miliárd USD prinesie významné výhody našim zákazníkom, akcionárom, komunitám, zamestnancom a prispeje k udržateľnejšiemu svetu.“

„Naša krajina a naši zákazníci potrebujú robustný a odolný dodávateľský reťazec, ktorý by uspokojil potreby spotrebiteľov, a to začína pokročilou, udržateľnou oceľou od U. S. Steel. Oceľ je rozhodujúca pre mnohé z toho, čo svet stavia, takže spôsob, akým vyrábame naše produkty, priamo prispieva k lepšiemu a udržateľnejšiemu svetu pre všetkých. Toto nové zariadenie pomôže takú budúcnosť budovať. Zostaňte naladení. Keď toto všetko pridáme k nášmu prvotriednemu zariadeniu Big River Steel, uvidíte skvelé veci, keď budeme rozširovať Best for AllSM budúcnosť ocele."

"Štát Arkansas vytvoril ideálne podnikateľské prostredie pre rast oceliarskeho priemyslu v našom štáte," povedal guvernér Arkansasu Asa Hutchinson. „Investície a vysoko platené pracovné miesta, ktoré vyplynú z tohto oznámenia, skutočne zmenia životy mnohých rodín v severovýchodnom Arkansase. Som vďačný za podporu zákonodarného zboru, ktorý bol rozhodujúci pri víťazstve v tomto rozvoji. Teraz je U. S. Steel dôležitou súčasťou našej budúcnosti a tešíme sa na pokračujúci úspech v nasledujúcich rokoch.“

"Okres Mississippi sa stal národným lídrom vo výrobe ocele a rozhodnutie U. S. Steel vytvoriť v tejto komunite 'oceliareň budúcnosti' naďalej podčiarkuje prečo," povedal minister obchodu štátu Arkansas Mike Preston. „Štát Arkansas má nielen vzdelanú pracovnú silu, spoľahlivú elektrickú sieť a ľahký prístup k rieke, železnici a diaľniciam, ale má aj guvernéra, valné zhromaždenie a množstvo komunitných partnerov a zainteresovaných strán, ktorí uznávajú dôležitosť rozširovania ekonomických príležitosti pre Arkansanov a ktorí sú ochotní urobiť aj niečo navyše, aby o tieto príležitosti zasúťažili. U. S. Steel je vysoko uznávaným členom podnikateľskej komunity v našom štáte a sme nadšení, že môžeme pokračovať v partnerstve s nimi, keďže zakladajú najmodernejšie zariadenie na výrobu ocele v Severnej Amerike – priamo tu, v štáte Arkansas.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...