Vyhľadávanie:

Košice hostili európskych novinárov

Košice hostili európskych novinárov

AEJ
Panelové diskusie 42. kongresu asociácie európskych novinárov (AEJ) 10. októbra v hoteli Slovan otvorili Andrzej Jagodzinski (Višegrádsky fond), Peter Kerlík (AEJ), Eva Hlaváčková (Hanns-Seidel-Stiftung) a Eduard Buraš (FEMAN).

V hoteli Slovan v Košiciach sa minulý víkend uskutočnil 42. kongres Asociácie európskych novinárov. Stretnutie štyridsiatich piatich žurnalistov z 18 krajín Európy malo dve časti. Prvá sa uskutočnila 9. októbra, kedy zasadalo valné zhromaždenie asociácie a uskutočnili sa voľby členov jej výkonného výboru. Za nového prezidenta si zvolili Španiela Fernanda de Valenzuelu.

Druhá časť kongresu bola otvorená novinárskej verejnosti z Košíc a Slovenska. V nedeľu ráno sa za prítomnosti Petra Kerlíka, predsedu slovenskej sekcie asociácie, otvorili panelové diskusie. Panely začali prezentáciou Grigorija Mesežnikova. Riaditeľ Inštitútu pre verejné otázky (IVO) hovoril o integračnom procese Slovenska a dopadoch reforiem súčasnej vlády.

Situáciu dokreslil Michal Vašečka svojím príspevkom o riešení rómskej otázky. Budovanie východnej schengenskej hranice bolo nosnou témou druhého panelu vedeného Alexandrom Dulebom, riaditeľom Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku a Tiborom Markom. Poslednými otázkami, ktorým sa kongres venoval, boli sloboda tlače a etika.

Úvodné slovo patrilo Jurajovi Alnerovi, tajomníkovi slovenskej sekcie asociácie. U. S. Steel Košice bola jedným z partnerov tohto podujatia. Organizátorom kongresu bolo združenie FEMAN, ktoré využilo účasť zahraničných novinárov v Košiciach na predstavenie nášho mesta i regiónu. Novinárov prijal i primátor mesta Zdenko Trebuľa.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...