Vyhľadávanie:

Košice Košičanom

Košice Košičanom

Koncert

Už sa zdalo, že zo záverečného galakoncertu Košice Košičanom, ktorým mali vyvrcholiť oslavy nášho mesta, nič nebude. Počasie jeho organizátorom naozaj neprialo. V piatok, 7. mája podvečer, sa náhle ochladilo a z oblohy sa spustil nepríjemný, spočiatku slabý, no vytrvalý studený dážď. Lavičky, ktoré boli prichystané pre divákov, ostali prázdne.

Napriek tomu, hoci s niekoľkominútovým oneskorením, sa prehliadka piesní a skladieb v podaní známych a populárnych umelcov, ktorých s Košicami spájalo to, že sa tu narodili, predsa len uskutočnila. Medzi obecenstvom, ktoré sa pred dažďom skrývalo pod dáždnikmi, v okolitých prikrytých záhradkách i pod strieškami obchodov, si prvé tóny skladieb v podaní sláčikového orchestra Musica Iuvenalis vychutnávali aj prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta, viceprezident pre informačné technológie Peter Richardson a generálny manažér pre výskum a vývoj Robert Frascarelli.

Tí, ktorý napriek nepriazni počasia v piatok večer na Hlavnú prišli, určite neľutovali. Okrem perfektného výkonu už spomínaného sláčikového orchestra Musica Iuvenalis si vypočuli populárne piesne legendárnych Deep Purple, Led Zeppelin, Yes, či Him v podaní Miňa Mojžiša, úryvky muzikálových piesní, ktoré zaspieval Peter Slivka, operné árie v podaní Márie Eliášovej a obdivovať mohli aj celý rad ďalších hudobných umelcov. Program moderovala Košičanka Aneta Parišková.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...