Vyhľadávanie:

Košice majú mobilnú ľadovú plochu

Košice majú mobilnú ľadovú plochu

Korčuľovania chtiví Košičania a nadšenci amatérskeho hokeja z krajskej metropoly a jej okolia dostali k Vianociam darček. V Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici, pri vstupe na známy Blšák, pre nich Mestská časť Košice-Juh, za výraznej sponzorskej pomoci spoločnosti U. S. Steel Košice sprístupnila v predvečer Štedrého dňa mobilnú ľadovú plochu. Až do konca zimných prázdnin, teda do 8. januára, bude otvorená širokej verejnosti na voľné korčuľovanie v troch dvojhodinových blokoch (9.00 - 11.00 hod., 13.00 - 15.00 hod. a 16.00 - 18.00 hod.).

Po 19. hodine si ju budú môcť prenajímať na rekreačný hokej organizované skupiny. Po prázdninách, počas pracovných dní, ju otvoria aj pre deti z materských a základných škôl. Počas víkendov a voľných dní bude opäť verejné korčuľovanie. "Klzisko chceme prevádzkovať od polovice novembra do marca. Ľad v požadovanej kvalite vieme udržať až do teploty vzduchu 12 stupňov Celzia, je teda od výkyvov počasia relatívne nezávislý. Bude slúžiť širokej verejnosti, ale aj žiakom športových tried, ktorých trénujú známi bývalí košickí i československí reprezentanti, napríklad Bedřich Brunclík," povedal krátko po otvorení starosta MČ Košice-Juh Jaroslav Hlinka. Dodal, že mobilná ľadová plocha s rozmermi 20 x 40 metrov sa dá v prípade potreby ľahko rozobrať a na uvoľnenom asfalte potom hrať letné športy alebo využiť ho na iný účel.

Na sprevádzkovanie nekrytého klziska okrem USSK a MČ Košice-Juh finančne prispelo aj mesto Košice a strojárska firma InterSteel Slovakia Košice. Hodnota diela je asi osem miliónov korún.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...