Vyhľadávanie:

Kov v rukách dizajnérov

Kov v rukách dizajnérov

Zajtra sa začína 11. ročník medzinárodného workshopu Metal Inspirations 2013

Vyše dvadsať mladých dizajnérov a pedagógov zo šiestich vysokých škôl a univerzít z Nemecka, Maďarska, Škótska, Českej republiky a Slovenska sa zúčastní na 11. ročníku medzinárodného workshopu Metal Inspirations 2013. Trinásťdňová tvorivá dielňa, ktorú organizuje Technická univerzita v Košiciach v spolupráci s U. S. Steel Košice a Strednou odbornou školou Košice - Šaca sa začína zajtra, 15. augusta.

"Pracovná téma tohtoročného podujatia má názov Košice - inovatívne mesto - symbióza umenia a techniky," uviedol garant workshopu Jaroslav Jarema z Katedry dizajnu Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach. "Úlohou študentov bude zhotoviť malý kovový umelecký, dizajnérsky objekt, respektíve maketu v mierke, symbolizujúci Košice ako multikultúrne mesto s bohatou históriou, priemyselným, vedeckovýskumným a kultúrnym zázemím. Vyhlásenou témou workshopu chceme zároveň pripomenúť 15. výročie založenia Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach, ktoré oslávime začiatkom októbra 2013."

Diela z kovu, ktoré mladí umelci vytvoria počas medzinárodného workshopu, vystavia v priestoroch Slovenského technického múzea v Košiciach. Vernisáž sa uskutoční 26. augusta 2013 o 17. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...