Vyhľadávanie:

Krasokorčuliari víťazmi Slovenského pohára

Krasokorčuliari víťazmi Slovenského pohára

Spoločnosť U. S. Steel Košice podporuje vo východoslovenskej metropole aj členov krasokorčuliarskeho klubu Kraso Centrum Košice. Mladí pretekári dosiahli v práve skončenej sezóne 2008/2009 pod vedením trénerov Hanky Töczikovej, Miriam Lipčákovej a Voloďu Podobina skvelé úspechy nielen na majstrovstvách Slovenska, ale aj v súťažiach Slovenského pohára.

Na slovenskom šampionáte získali spolu 13 medailí. Z nich bolo päť zlatých, štyri strieborné a štyri bronzové. Tituly majstrov Slovenska si vybojovali v kategórii starších žiakov Peter Novella, v kategórii krasokorčuliarske nádeje Bohuš Hrnek a v tej istej kategórii dievčat tri talentované krasokorčuliarky Natália Šumichrastová, Daniela Hovanová a Dominika Kasperová. Na druhých priečkach sa v juniorskej kategórii umiestnili Radka Bártová a Jakub Štrobl, mladšia žiačka Miroslava Hriňáková a v chlapčenskej kategórii - nádeje Grinč Anton Gregor. Bronz v seniorskej kategórii získali Radka Bártová a Jakub Štrobl, zo starších žiačok Michaela Sabolčáková a z chlapcov v kategórii - nádeje Jakub Ferčák.

Podobne ako vlani, aj v tejto sezóne získal klub Kraso Centrum Košice prvenstvo v súťaži Slovenského pohára. Okrem toho získalo päť krasokorčuliarov z klubu víťazstvá v jednotlivých vekových kategóriách. Zo starších žiakov to bol Peter Novella, z mladších žiačok Miroslava Hriňáková, v dievčenskej kategórii - nádeje Natália Šumichrastová a v kategórii interpretačné korčuľovanie Dominika Kasperová a Katarína Anna Gajová. Na druhých priečkach sa umiestnili Bohuš Hrnek, Daniela Hovanová a Andrea Gajová. Konečné tretie miesto si na jednotlivých podujatiach v rámci Slovenského pohára svojimi výkonmi vybojoval Grinč Anton Gregor.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...