Vyhľadávanie:

KT GRANT urobí robotu za desiatky chlapov

KT GRANT urobí robotu za desiatky chlapov

Vysoká pec č. 1 v zovretí opravárov

Špeciálny búrací stroj KT GRANT urobí­ robotu za desiatky chlapov. Od pondelka tohto týždňa "tróni" vo vysokej peci č. 1 a večer sa po prvý raz "zahryzol" do jej výmurovky. Obrovská zbíjačka kúsok po kúsku láme vnútorné obloženie telesa pece. Padajúca sutina končí na dne horného búracieho otvoru. Pripravená "UDS" čaká na svoj čas, aby mohla odpad na niekoľkokrát zlikvidovať.

"Ten stroj je poklad," zamrmle prizerajúci sa muž v zelených montérkach. "Urobí za nás tú hroznú robotu v peci. Nemusíme stavať plošiny, nemusíme makať s ručnými zbíjačkami a hlavne, je to oveľa bezpečnejší spôsob." Súhlasí aj manažér projektu generálnej opravy vysokej pece č. 1 Dušan Hevera. "Navyše, je to aj rýchlejší spôsob demolácie."

Práce má na starosti Vulkmont a chlapi si počínajú naozaj chvályhodne. "Pochvalu si zaslúžia aj za veľmi dobrú likvidáciu pevného zliatku," pridá Hevera. Včera, 12. augusta, odškrtli údržbári na harmonograme opravy kolónku s číslom 10. Práve toľko dní ubehlo od chvíle, čo vysokopeciari jednotku odstavili z prevádzky. Tím opravárov stihol toho už veľa. "Demontovali sme sadzobňu pece i jej odrazové panciere, teraz nás zamestnáva búranie výmurovky a chladiacich elementov pece. Bude to trvať približne týždeň, vrátane inštalovania plošiny na úrovni + 34 metrov. V plnom prúde sú práce na plynočistiarni, ktoré zabezpečuje Energyco, firma VAM mení potrubie DN 2400, Termostav - Mráz a Hutné montáže pokračujú s demontážou rozvodov vody, na príprave otvoru pre vyčistenie nísteje a na príprave montážnych plošín v peci. Siemens začal vymieňať rozvádzače v jednotlivých objektoch," vyratúva činnosť mraveniska ľudí, ktorí pec zovierajú zo všetkých strán. Včera sme boli pri tom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...