Vyhľadávanie:

Kto nakreslí najkrajší výkres?

Kto nakreslí najkrajší výkres?

Ďalšia súťažná téma pre malých výtvarníkov

Možno ste si pri listovaní štvrtého minuloročného vydania U. S. Steel News, ktoré Oceľ východu ponúkla v slovenskom preklade svojim čitateľom pred dvomi týždňami, všimli na poslednej strane farebnej prílohy informáciu o kalendároch s tematikou bezpečnosti práce, ktoré vydávajú závody U. S. Steel. Na ich tvorbe sa podieľajú deti a vnuci zamestnancov oceliarskej spoločnosti. Závody Gary Works a Mon Valley sponzorujú súťaže o najkrajšiu kresbu s tematikou bezpečnosti už viac rokov, košická huta vydala prvý kalendár v roku 2001. Vlani sa k nim pripojili aj Great Lakes Works a U. S. Steel Serbia.

Kresby detí sú viac ako iba fantazijnou farebnou prehliadkou pracovného prostredia najbližších. Každá z nich odráža aj vzťah k milovaným ľuďom. Slnko, kvety, vtáci, stromy vo veselých farbách symbolizujú život, postavy odeté v pracovnom oblečení upozorňujú - dávajte na seba pozor, čakáme vás doma zdravých a živých. A je jedno, či je to v Amerike, na Slovensku alebo v Srbsku. Možno preto občas nezaškodí oprieť zrak o jednu z trinástich kresieb dievčat a chlapcov, ktoré skrášľujú náš "košický" kalendár roku 2007 a uvedomiť si, čo znamenáme pre svoju rodinu.

Organizátori súťaže o najkrajší výkres s tematikou bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci v U. S. Steel Košice sa ju rozhodli v tomto roku ozvláštniť. Každý mesiac vyhlasujú témy, ktoré môžu deťom pomôcť pri hľadaní vhodného námetu na stvárnenie. Témy sú totožné s témami bezpečnostných videí, ktoré sú určené zamestnancom firmy. Takže mamy, otcovia i starí rodičia môžu pomôcť radou.

Témou mesiaca marec je známkový a zámkový systém. Pripomeňme si ešte hlavné myšlienky uplynulých dvoch mesiacov. V januári to bola ochrana pred pádom a vo februári používanie bezpečnostných pásov v dopravných zariadeniach a dodržiavanie rýchlostí. Ak máte doma šikovných kresliarov, určite im o súťaži povedzte. Odmenou pre najúspešnejších je nielen možnosť vidieť svoje kresby v kalendári, ale aj hodnotná výhra, ktorú víťazom v obidvoch kategóriách odovzdáva každoročne viceprezident pre ľudské zdroje. Šikovní výtvarníci sa už tešili napríklad zo stavebníc lego, bicykla, lyží, domáceho kina ...

O podmienkach súťaže informovala Oceľ východu podrobne v 22. čísle 7. februára 2007. Ochotne vás však budú informovať aj v útvare Riaditeľa pre bezpečnosť práce na t. č. 904 704 228.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...