Vyhľadávanie:

Legendy žiarili

Legendy žiarili

Hokejový koncert.
Je dobojované. Po zápase si niektorí starší hráči konečne vydýchli, že to zvládli. Zľava v pozadí Liba, Rusnák (pozdravuje divákov), v bielej prilbe Svitek, vedľa neho Svoboda, v popredí Golonka, za ním vidieť Štefanoviča, v modrej prilbe Nový a vpravo v pozadí Hrdina.

Kto prišiel v piatok do hľadiska zimného štadióna v Čermeli na Hokejový koncert, ktorý výraznou mierou podporil aj reklamný partner U. S. Steel Košice, ten neoľutoval. Na ľade sa predstavila celá plejáda bývalých vynikajúcich hokejistov, majstrov sveta. A zvedavcov na hokejové legendy bolo viac než na finále hokejovej extraligy.

"Ktorý je Holeček," pýtali sa mladí chlapci za jednou z bránok. Iba tam si v preplnenom hľadisku našli svoje miestečko počas exhibičného zápasu Košice - Výber majstrov sveta. Okrem bývalých košických hráčov, ktorých mnohí fanúšikovia dobre poznajú, boli zvedaví na tých, ktorí pôsobia v Čechách, ale v minulosti Košice v lige preslávili. A takým bol brankár Jiří Holeček, ktorý prežil najlepšie hokejové roky v našom meste a odtiaľ si to namieril, už ako reprezentant, do najslávnejšieho českého klubu do pražskej Sparty.

Holeček na ľad pred zápasom nastúpil, ale len v civile, pretože ako nám povedal pred zápasom: "Raz som pred vyše dvadsiatimi rokmi už ako tréner ukazoval mladým hráčom svoje brankárske umenie, pri ktorom som sa zranil. Odvtedy to už neskúšam, nechcem riskovať ďalšie zranenie." Zato ostatní sa predstavili v plnej paráde.

Žiaril Vincent Lukáč, ktorému sa v drese Košíc podarilo streliť aj jeden gól. Po úvodnom buly, ktoré vhadzoval prezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster, sa na ľade rozpútal tuhý boj bývalých protihráčov i spoluhráčov z reprezentácie. V košickom drese sa predstavili brankár Svitana, obrancovia Slanina, Bakoš, Božík, J. Bondra, Šándrik a Franc i útočníci Vincet Lukáč, Imrich Lukáč, Jozef Lukáč - Vodila, Faith, Liba - Svitek, Brunclík, Staš - Štefanovič.

Na lavičke mužstvo "dirigovali" tréneri Juraj Ferenc a Ján Šterbák. Výber majstrov sveta hral v zostave: Králik - Chalupa, Benák, Svoboda, Bača - Hrdina, Rusnák, Richter - Martinec, Šejba, Nový - Válek, Golonka, Tittel. Na trénerskej lavičke boli nezabudnuteľní tréneri Luděk Bukač a Stanislav Neveselý. Nešlo ani tak o výsledok, zápas sa skončil 5:7 (0:0, 2:1, 3:3), ale o pravú, nefalšovanú hokejovú lahôdku v spoločnosti hokejových hviezd. Uvoľnená atmosféra, dobrá nálada i vyvolané emócie bývalých hráčov a starých priateľov zanechali v preplnenom hľadisku krásne hokejové spomienky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...