Vyhľadávanie:

Majster pred poslednou prekážkou

Majster pred poslednou prekážkou

Hokejisti HC Košice v play-off prevalcovali oboch doterajších súperov a sú vo finále

Získajú hokejisti HC Košice druhý raz po sebe majstrovský titul, alebo sa z neho budú tešiť hráči bratislavského Slovana? To je otázka, na ktorú budeme odpoveď poznať v najbližších dňoch, postupne po každom z finálových stretnutí medzi úradujúcim majstrom Slovenska HC Košice a Slovanom Bratislava. Podobne ako štvrťfinále a semifinále, aj finále sa hrá na štyri víťazné zápasy. Finálová séria play-off sa začína už dnes, v stredu 14. marca, na ľade lepšie umiestneného mužstva po základnej časti, a tým bol Slovan. Preto sa hrá dnes a zajtra v Bratislave, potom sa obidve mužstvá premiestnia do Košíc. V našej Steel aréne sa tretí i štvrtý vzájomný zápas budú hrať v nedeľu 18. a v pondelok 19. apríla 2010 vždy so začiatkom o 17. hodine.

Obidve mužstvá sú historicky najúspešnejšie v slovenskej extralige. Košičania hrali v minulosti vo finále v slovenskej extralige so Slovanom štyrikrát a iba raz nad ním vyhrali a získali majstrovský titul. Bolo to v sezóne 1998/1999, keď sme zdolali Slovan na zápasy 3:1. V predchádzajúcej sezóne v ročníku 1997/1998 Košice so Slovanom vo finále tesne prehrali 2:3 na zápasy. Ani v ďalších dvoch sezónach sa im vo finálových súbojoch s belasými nedarilo, keď v ročníku 2002/2003 prehrali na zápasy 0:4 a v ročníku 2007/2008 3:4. Vtedy naši už prehrávali 0:3 a tromi víťazstvami po sebe sme finálovú sériu dokázali zdramatizovať.

Keď sme už pri štatistikách... Bratislavčania útočia v tomto roku už na svoj ôsmy titul, Košice na piaty. Slovan získal sedem predchádzajúcich titulov z ôsmich finálových duelov v rokoch 1998, 2000, 2002, 2003, 2005, 2007 a 2008. Košičania majú na svojom konte štyri tituly z deviatich finálových pokusov. Majstrami Slovenska sa stali v rokoch 1995, 1996, 1999 a v roku 2009. Obaja túžia po titule rovnako. Rovnako aj ich dlhoročná rivalita, ešte z čias spoločnej československej federálnej hokejovej ligy, sľubuje kvalitu a prestíž. Zverenci trénerov Rostislava Čadu a Pavla Zúbeka svoj cieľ v tejto sezóne - prebojovať sa do finále, splnili. Je to po tretí raz v rade za sebou. Pred dvoma rokmi hrali so Slovanom, vlani so Skalicou a v tomto roku opäť so Slovanom. V rodine Hunovcov a Hudáčkovcov majú už zlaté medaily isté. Len sa nevie, kto ich získa, či Rudolf Huna a Július Hudáček, hrajúci v drese HC Košice, alebo bratia Richard s Róbertom Hunoví a Libor Hudáček, ktorí obliekajú belasý dres Slovana.

"Už sa neviem dočkať," nechal sa počuť náš gólman Július Hudáček a pokračoval: " Proti Popradu a Martinu som si príliš nezachytal, ale proti Slovanu budem v permanencii určite častejšie. Práve na tieto zápasy sa teším. A nielen ja, všetci moji spoluhráči sme už nedočkaví, na belasých máme obrovskú chuť, chceme si to s nimi na ľade rozdať a titul samozrejme obhájiť."

Našim najproduktívnejším hráčom v play-off je Vladimír Dravecký, ktorý si na svoje konto pripísal v kanadskom bodovaní desať bodov. "Piate semifinálové stretnutie s Martinom len potvrdilo, že kvalita je na našej strane. Preto aj do súbojov so Slovanom nastúpime s vedomím súpera prevalcovať silou, rýchlosťou, streleckou efektivitou a možno aj lepšou kondičnou pripravenosťou. Vo finále chceme byť určite úspešní, veď majster ani iné ambície nemôže mať. Urobíme všetko pre to, aby titul druhý raz po sebe ostal v Košiciach," povedal pred finálovou sériou náš útočník V. Dravecký.
Prípadný piaty zápas tejto finálovej série by sa hral v stredu 21. apríla v Bratislave, prípadný šiesty súboj je naplánovaný na piatok 23. apríla v Košiciach a rozhodujúce siedme stretnutie by sa hralo v nedeľu 25. apríla v Bratislave.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...