Vyhľadávanie:

Majster zabral i zlyhal

Majster zabral i zlyhal

Hokejisti majstrovského tímu HC Košice nezačali novú extraligovú sezónu podľa očakávania. Po úvodných dvoch prehrách doma so Žilinou a v Nitre sa až v 3. kole dočkali prvého víťazstva, keď v Steel aréne zdolali vojakov z Trenčína. Tento zápas bol špecifický v tom, že sa v ňom stretli dve mužstvá z konca tabuľky, ktoré v prvých dvoch kolách nebodovali. Obidva celky potrebovali zabrať naplno, aby sa v ďalších stretnutiach vyhli väčšiemu psychickému tlaku. Šťastnejší boli Košičania, ktorí v ďalšom zápase 4. kola uspeli aj na ľade súpera v Banskej Bystrici.

Po týchto dvoch víťazstvách sa zdalo, že naši hokejisti sa naladili na víťaznú sériu. Na dosah mali teoreticky ďalších šesť bodov. V 5. kole sa totiž podľa vyžrebovania stretli s papierovo slabším súperom, ktorým bol nováčik zo Spišskej Novej Vsi a v piatok 25. septembra odohrajú zápas s mladým tímom reprezentačnej dvadsiatky hrajúcim pod hlavičkou Slovensko 20. Z predpokladaného šesťbodového zisku úradujúci majster už tri z nich stratil. V nedeľu 20. septembra si zverenci trénerov Antona Tomka a Pavla Hulvu zaknihovali so Spišiakmi tretiu prehru v novom ročníku najvyššej hokejovej súťaže, druhú na domácom ľade.

Nováčik hrajúci bez rešpektu všetky prognózy vyvrátil naruby a od začiatku bol favorizovanému tímu HC Košice viac než vyrovnaným súperom. Po dvoch tretinách hráči Spišskej Novej Vsi viedli 4:2 a po prvý raz v sezóne odišiel po štvrtom góle v 33. minúte z domácej bránky znechutený Hudáček, ktorého vystriedal T. Halász. Košičania zatiaľ nemajú tú správnu formu. Robia zbytočné chyby v obrane a musia zjednodušiť presilovky, ktoré boli v minulosti ich najväčšou zbraňou. V hre by mali byť dôslednejší, aby sa zbytočne nedostávali pod tlak súpera. A potom, akoby v ich kolektíve chýbala pohoda i presnejšia koncovka. Ich hra by bola určite efektívnejšia.

V tomto týždni pôjdeme do Steel arény na hokej až v nedeľu, 27. septembra, keď sa o 17.30 hod. naši hokejisti stretnú s Popradom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...