Vyhľadávanie:

Maródov pribúda

Maródov pribúda

Hokejisti Popradu prerušili sériu víťazstiev tímu HC Košice

Nagy
Zranený Ladislav NAGY nášmu tímu
citeľne chýba.

Zápasmi 10. kola, ktoré bolo v hokejovej extralige na programe v nedeľu 10. októbra, sa začala druhá šestina základnej časti. Košičania sa v nej predstavili na ľade súpera v Poprade. Vo východniarskom derby si lepšie počínali Podtatranci, ktorí doma vyhrali 4:1. Bolo to ich len tretie víťazstvo v tejto sezóne, kým Košičania zaregistrovali v tomto zápase iba svoju druhú prehru. Tú prvú inkasovali ešte v 4. kole v Bratislave, kde podľahli Slovanu 3:4.

Odvtedy mali hokejisti HC Košice víťaznú päť zápasovú šnúru. Postupne vyhrali doma nad Zvolenom, v Dubnici, doma s Nitrou, v Žiline a naposledy v piatok 8. októbra opäť na domácom ľade tesne zdolali Liptovský Mikuláš 4:3. Úspešne tak pred odvetnými zápasmi zavŕšili prvú šestinu. A pritom nie vždy hrali v tom najsilnejšom zložení. V úvode nového ročníka extraligy ich trápi maródka. Veď napríklad proti Liptovskému Mikulášu nemohli tréneri Dušan Gregor a Miroslav Marcinko kvôli zraneniam rátať až so siedmimi hráčmi zo základnej zostavy, a to so Segľom, Vargom, Šimurdom, Poláškom, Kledrowetzom, Kováčom, a Štefanom Rusnákom.

Navyše súboj proti Liptákom nedohrali ďalší dvaja Nagy i Bulík. Našťastie po zraneniach už v Poprade nastúpili Kledrowetz, Bulík, Polášek i Š. Rusnák, ale v zostave citeľne chýbal Ladislav Nagy. Ten má podľa vyjadrenia lekárov natiahnuté slabiny a tak asi dva týždne bude nútene odpočívať. Kým mali Košičania po prvej šestine základnej časti výbornú bilanciu, keď za sedem víťazstiev, jednu remízu a jednu prehru získali 22 bodov, nevydaril sa im štart do druhej šestiny. Na nečakanú prehru v Poprade treba čo najrýchlejšie zabudnúť, lebo extraliga pokračuje raketovým tempom a už včera naši na domácom ľade privítali v šlágri kola vedúci tím tabuľky, majstrovskú Duklu Trenčín.

Po prvej šestine základnej časti sa strelecky najlepšie darilo trenčianskej Dukle, ktorá v deviatich stretnutiach zaťažila konto súperov 43 gólmi. Košičania mali spolu so Slovanom s 34 nastrieľanými gólmi druhú najproduktívnejšiu streleckú úspešnosť. Strelecky si z hráčov HC Košice zatiaľ najlepšie počínajú Kmiť so Sabolom, ktorí zaznamenali po 5 gólov, po 4 góly strelili Bicek, Kroták a Hvila, trikrát bol strelecky úspešný Nagy a okrem útočníkov mal tri presné zásahy aj obranca Nádašdi. V sobotu tohto týždňa sa v 12. kole Košičania predstavia pred televíznymi kamerami v Skalici. Už teraz sa opäť môžeme tešiť na ďalší šláger kola, keď v nedeľu 17. októbra do Košíc zavíta Slovan.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...