Vyhľadávanie:

MDD a Športový deň oceliarov

MDD a Športový deň oceliarov

ZO OZ KOVO Oceliareň v spolupráci s agentúrou HELP organizuje  pravidelne pre svojich zamestnancov Športový deň spojený s oslavami Medzinárodného dňa detí. Tohtoročné športovo - zábavné stretnutie oceliarov  sa konalo v poslednú májovú sobotu v  Doškoľovacom stredisku v Medzeve. Na podujatí sa zúčastnili aj deti z Detského domova v Košickej Novej Vsi zo satelitu Slnečnica.

Po príhovore odborového predáka oceliarov Juraja Vargu sa naplno rozbehli súťaže a zábavné programy pre dospelých a deti. „Dospeláci“  súťažili vo futbale, nohejbale a v kolkoch. Súťažiaci sa snažili na športoviskách bojovať ohľaduplne v medziach fair-play a snažili sa držať olympijskej myšlienky -  nie je dôležité  zvíťaziť, ale zúčastniť sa.

Deti skúšali svoju odvahu na obrovskom nafukovacom hrade i šmýkačke. Mnohých zaujali rôzne zábavné atrakcie a nechýbali ani skúšky zručnosti. Magickú bublinovú show predviedol maskot Cheep a deti si za jeho asistencie vyrábali obrovské bubliny. V pomyslenej uličke remesiel si na hrnčiarskej točni vyskúšali „vytočiť“ pohár alebo misku. Mnohí sledovali aj umenie a zručnosť kováča, ktorý so svojím tovarišom ukul obdivovateľom podkovičky pre šťastie. Príjemným atraktívnym osviežením dňa boli ukážky práce kynológov z Čane. Členovia tohto klubu predviedli dokonalú show jednotlivých cvičení s „havkáčmi“ a svoju ukážku spestrili o fotenie detí s roztomilými šteniatkami.

O pitný režim a stravu sa po celý deň staral personál strediska pod vedením Milky Rohúnovej. Vo vzorne upravenom areáli sa podával vynikajúci guľáš, opekané dobroty, zákusky,  sladké maškrty i cukrová vata.

Pre súťažiacich, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach, pripravili organizátori pekné ceny. Vo futbale zvíťazil tím s názvom  Marošovci, na 2. mieste sa umiestnili Kandráčovci a tretiu priečku obsadili futbalisti z tímu  Zelenáči. Vo finále  nohejbalového turnaja mužstvo modrých zdolalo tím červených. Veľký záujem bol o súťaž  kolkoch. V ženskej kategórii bolo na prvých troch priečkach poradie: 1. M. Lörincová, 2. D. Drábová, 3. J. Andaházyová. V kategórii mužov zvíťazil G. Seman, ktorý obhájil svoje vlaňajšie prvenstvo, na druhom mieste skončil J. Sibert mladší a tretie miesto obsadil Ľ. Maroši.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...