Vyhľadávanie:

Medzi ocenenými aj bývalí hutníci

Medzi ocenenými aj bývalí hutníci

Uskutočnilo sa celomestské stretnutie seniorov

Za účasti predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku, poslancov slovenského parlamentu, predstaviteľov krajskej i mestskej samosprávy i podnikateľskej sféry, medzi ktorými nechýbal ani viceprezident U. S. Steel Košice pre ľudské zdroje Martin Pitorák, sa v uplynulých dňoch uskutočnila v priestoroch Spoločenského pavilónu slávnostná akadémia seniorov mesta. Stretnutie po prvýkrát zorganizovala Rada seniorov Košice v spolupráci s Mestskou časťou Košice-Západ.

"Našou ambíciou je založiť novú tradíciu celomestských stretnutí seniorov mesta so zástupcami samosprávy," konštatovala na margo akcie predsedníčka Rady seniorov Košíc Zita Bubenková, kedysi hutníčka. "Vážime si prácu, ktorú samospráva mesta i mestských častí vykonáva pre sociálne i kultúrne zabezpečenie seniorov i keď by sme v tejto oblasti radi videli zlepšenie situácie, hlavne v rozšírení kapacít pobytových zariadení i niektorých služieb. Všetkým nám ide o prosperitu a hlavne spokojný život. Svoj aktívny život, počas ktorého sme sa podieľali na tvorbe a rozvoji celospoločenských hodnôt, máme prevažne za sebou, no chceme plnohodnotne žiť aj naďalej."

Na podujatí si desiatky aktívnych dôchodcov z jednotlivých mestských častí prevzalo ďakovné listy za dlhoročnú a obetavú prácu pre rozvoj seniorského hnutia. Boli medzi nimi aj zástupcovia Občianskeho združenia Jeseň života, bývalí hutníci, Mária Zanická a Aladár Szabó, ktorým ocenenie odovzdal viceprezident Martin Pitorák.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...