Vyhľadávanie:

Medzinárodný veľtrh PRO EDUCO predstaví školy a zamestnávateľov zo Slovenska i zahraničia

Medzinárodný veľtrh PRO EDUCO predstaví školy a zamestnávateľov zo Slovenska i zahraničia

Veľtrh PRO EDUCO už po 14. krát poskytne prehľad o stredoškolskom, vysokoškolskom i postgraduálnom štúdiu. Študenti môžu získať množstvo aktuálnych informáciách o preferovaných školách alebo študijných odboroch. Absolventom po ukončení štúdia zase predstavia pracovné príležitosti viacerí zamestnávatelia. 

Na výstavisku sa so svojimi expozíciami budú prezentovať:

• slovenské a české univerzity (Košice, Prešov, Liptovský Mikuláš, Trenčín, Žilina, Bratislava, Brno, Zlín, Praha, Hradec Králové,...)

• zahraničné univerzity (Veľká Británia, Dánsko, Holandsko, Fínsko, Rakúsko, Švédsko, Belgicko,...) v zastúpení agentúry Cambridge Study

• stredné školy z regiónu (gymnáziá, akadémie, priemyslovky, zdravotnícke školy, odborné školy,...)

• firmy a zamestnávatelia (Marelli, Minebea, Lidl, Slovak Business Agency, Mesto Košice,...)

• vzdelávacie, pobytové a záujmové inštitúcie (SAIA, Education First, Information Planet, SouthWesternd Advantage,...)

Vstup na PRO EDUCO je pre všetkých návštevníkov bezplatný

Organizátor podujatia Progress Promotion Košice pre veľký záujem škôl z regiónu opäť pripravil aj PRO EDUCO BUS. Celkovo 4 autobusy budú počas oboch dní zvážať žiakov a študentov z odľahlejších oblastí. Školy z viacerých okresných miest plánujú svoju cestu do Košíc aj sami, aby svojim žiakom a študentom ponuku vzdelávania priblížili a uľahčili im tak blížiace sa rozhodovanie.

Generálnym partnerom PRO EDUCO je Technická univerzita v Košiciach. Stanislav Kmeť, rektor TUKE hovorí: „Sme nesmierne radi, že po dvoch pandemických rokoch, ktoré boli ťažké pre celé školstvo a počas ktorých sme sa nemohli na rôznych fórach, veľtrhoch či podujatiach organizovaných na pôde samotnej školy stretávať s budúcimi študentami, je tu konečne príležitosť odprezentovať sa na významnom podujatí, akým veľtrh vzdelávania PRO EDUCO je. Pre nás má vždy osobitný význam prihovoriť sa generácii mladých ľudí z regiónu a presvedčiť ich o tom, že za kvalitným štúdiom nemusia nevyhnutne odísť. Veríme, že na východe existuje ponuka kvalitného vysokoškolského vzdelávania i zaujímavé kariérne možnosti a aj preto už roky podporujeme iniciatívu Východ nie je EXIT, ktorá je s veľtrhom spojená už od svojho vzniku.“ Cieľom iniciatívy je zamedziť ďalšiemu zaostávaniu a postupnému vyľudňovaniu regiónu a návštevníci veľtrhu budú mať možnosť prispieť svojimi názormi do ankiet a diskusií na túto tému počas oboch dní.

Kariérne poradenstvo, jazykové testovanie aj zábavné kvízy pripravil tím Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie. Ten sa bude snažiť v rámci kariérneho poradenstva otestovať a poradiť, kam by mali smerovať kroky študentov pri výbere školy či zamestnania. Rovnako bude k dispozícii testovanie z anglického a nemeckého jazyka pod hlavičkou spoločnosti Skrivanek. Mladí ľudia tak budú môcť zhodnotiť svoju aktuálnu jazykovú úroveň a odborníci im poradia vhodný vzdelávací program, ktorý ich priblíži k stanovenému cieľu. O zábavnú formu vzdelávania sa postará združenie Slobodná kultúra a Mudruj Quiz, ktorí pripravili zábavné multimediálne vedomostné kvízy na rôzne témy, okrem iných aj na spomínanú tému Východ nie je Exit. Bohatý sprievodný program bude aj na hlavnom pódiu v budove Alfa, kde sa chystá maratón prednášok a prezentácií. Jednou z nich je výzva od IT Valley – „IT Ťa potrebuje“, či zaujímavá aktivita s názvom „Zhmotni svoj biznis nápad!“ z dielne Slovak Business Agency.

Kompletný zoznam vystavovateľov i sprievodný program je uverejnený na webovej stránke:

https://proeduco.sk

Kasárne Kulturpark, Budova Alfa, Kukučínova 2, Košice

Streda, 30. 11. 2022, 9:30 – 15:30

Štvrtok, 1. 12. 2022, 8:30 – 14:30

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...