Vyhľadávanie:

Mesto má nového hlavného architekta

Mesto má nového hlavného architekta

Košice majú nového hlavného architekta mesta. Stal sa ním Ing. arch. Martin Drahovský. Do funkcie ho vymenoval a oficiálne uviedol 3. decembra primátor mesta František Knapík. Útvar hlavného architekta (ÚHA) bol bez šéfa od februára tohto roku, zastupovaním bola poverená Marta Bohušová. Nový hlavný architekt na stretnutí s novinármi minulý týždeň označil za priority mesta z dlhodobého hľadiska rozbehnúť všetky rozvojové programy a pokračovať na novom územnom pláne mesta.

Súčasne chce stabilizovať útvar, ktorý riadi, personálne i finančne. M. Drahovský je rodený Košičan. Vyštudoval SVŠT v Bratislave. Pôsobil ako pedagóg na Katedre dizajnu Strojníckej fakulty VŠT a neskôr ako odborný asistent na Katedre architektúry Fakulty umení TU v Košiciach. Pracoval i v ateliéri Športprojektu, ktorý sa zameriaval na atypické stavby. Od roku 1990 má vlastný ateliér. Z množstva prác, ktoré realizoval, možno spomenúť rekonštrukciu hotela Bankov či letecké múzeum.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...