Vyhľadávanie:

Milión hodín bez úrazu

Milión hodín bez úrazu

Údržbári Mechaniky dosiahli vynikajúci výsledok

Milión hodín bez úrazu dokázal pracovať tím zamestnancov divízneho závodu Mechanika U. S. Steel Košice. Tento vynikajúci výsledok dosiahli v stredu 31. mája 2006. Bez úrazu pracujú od júna 2005.

Prvý, kto sa o úspechu údržbárov dozvedel, bol Scott Pape, doterajší viceprezident pre výrobu. O výsledku ho osobne informovali vo štvrtok 1. júna, ktorý bol jeho posledným pracovným dňom v Košiciach, generálny manažér pre údržbu Ján Vranec a riaditeľ DZ Mechanika Ján Vataščin. "Je to najkrajší darček, aký som dostal," komentoval úspech údržbárov Scott Pape, pre ktorého bola problematika bezpečnosti práce počas pôsobenia v Košiciach prioritou číslo jeden. "Viem, že ste tvrdo pracovali a je pekné vidieť výsledky. Ďakujem všetkým," povedal.

Dosiahnutý úspech nie je náhodný. Manažéri centrálnej údržby sa bezpečnosti práce venujú systematicky. "Naším cieľom je nemať ani jeden pracovný úraz. Snažíme sa o to dlhodobo," uviedol Ján Vranec. "Vlani sme boli od tohto cieľa už len na krok, chýbal nám približne týždeň. Aj napriek tomu, že nám to všetkým spoločne nevyšlo, pokračovali sme ďalej a úspech sa dostavil v divíznom závode Mechanika. Určite aj preto, že ide o najstabilnejší závod zo závodov centrálnej údržby. Za ostatný rok sa tu udialo najmenej zmien týkajúcich sa organizácie i zamestnancov. Učíme sa aj od iných. Využívame poznatky firmy DuPont, ktorá v spoločnosti vykonávala audit bezpečnosti práce a spolupracujeme aj s firmou Slovalco, ktorú pokladám za najlepšiu spoločnosť v oblasti bezpečnosti práce na Slovensku."

Riaditeľ divízneho závodu Mechanika Ján Vataščin považuje za najdôležitejšie nezaspať na vavrínoch a pokračovať v napĺňaní akčného programu bezpečnosti práce. "U nás patria medzi najrizikovejšie činnosti pohyb po pracovisku a manipulácia s rôznymi predmetmi a nástrojmi. Preto sme sa zamerali práve na ne. Využívali sme proces kontinuálneho zlepšovania, zamerali sme sa viac na poriadok na pracoviskách, využívame systém háčikov pri manipulácii s bremenami. Vyrábame ich aj pre ostatných v U. S. Steel Košice. Doteraz sme ich vyrobili približne tritisíc. Snažíme sa, aby naši ľudia nepristupovali k bezpečnosti práce ako k niečomu, čo musia, záleží nám viac na tom, aby s nápadmi prichádzali sami, aby hľadali a nachádzali spôsoby ako pracovať bezpečnejšie. V tomto trende budeme pokračovať."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...