Vyhľadávanie:

Mladí výtvarníci v Drienovci

Mladí výtvarníci v Drienovci

Medzinárodné tvorivé sympózium na vidieku

Nezisková organizácia Tvorivý dom na vidieku usporiadala v dňoch 18. - 25. júla v Drienovci 8. tvorivé sympózium na vidieku Drienovec 2009 zamerané na tému ceruza. Podujatie sa uskutočnilo v roku, ktorý Európska únia vyhlásila za rok kreativity a inovácií.

"Cieľom medzinárodného projektu bolo umožniť stretnutie študentov výtvarných škôl, ktorí by pri spoločnej tvorivej práci spoznali svoje kultúry a nadviazali osobné priateľstvá," uviedla organizátorka podujatia Jana Zitová. "Pobyt v Drienovci bol tiež príležitosťou spoznávať prírodné krásy okolia. Po večeroch živo debatovali o svojej tvorbe i tvorbe spolužiakov a prezentovali výtvarné aktivity regiónu z ktorého pochádzali. Počas workshopu navštívili i výstavy v galériách Košíc. Hojne tiež využívali študovňu drienovského tvorivého domu s odbornou umeleckou literatúrou, oboznámili sa s priebežne doplňovanou zbierkou súčasného mladého umenia regiónu a prezreli si i expozíciu remesiel vidieka a malé múzeum cerúz."

Podujatie vyvrcholilo v piatok 24. júla v Drienovci výstavou vytvorených diel.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...