Vyhľadávanie:

Musíme byť pripravení

Musíme byť pripravení

Hasiči z fabriky i Košíc v akcii

Štvrtok, deväť hodín dopoludnia. Areálom košickej oceliarne znejú kvílivé zvuky hasičskej sirény. To chlapi s technikou smerujú k miestu mimoriadnej udalosti. Na železničné priecestie, v blízkosti niekdajšej modelárne, kde sa zrazili dve osobné vozidlá s vagónovou súpravou prepravujúcou neznámu nebezpečnú látku. O zopár minút sú už záchranné práce, na ktorých sa okrem našich hasičov pod vedením veliteľa zásahu Jozefa Valečka zúčastňujú aj ich kolegovia zo Šace a z Košíc, v plnom prúde. Tím je zohraný. Kým sa jedna skupina odetá v plynotesných protichemických odevoch vydáva na prieskum, iná pripravuje dekontaminačný stan, ďalšia vytvára vodné clony, ktoré majú úniku nebezpečnej látky do priestoru zamedziť. A potom už nastupujú ďalší, ktorí z áut uvoľňujú dve zakliesnené osoby a podávajú im po odnesení do bezpečia prvú pomoc...

Našťastie, v skutočnosti k žiadnemu nešťastiu, ani ohrozeniu nedošlo. Mimoriadna udalosť bola námetom taktického cvičenia, na ktorom sa 10. júla zúčastnilo dovedna tridsať hasičov a záchranárov.

"Priebeh taktického cvičenia hodnotím kladne. Opäť sme preukázali, že spolupráca medzi hasičmi Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice a jednotkou Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Košice je na vysokej profesionálnej úrovni. Chcem sa všetkým cvičiacim za ich prístup a nasadenie poďakovať a oceniť aj zamestnancov divízneho závodu Doprava, bez podpory ktorých by sme cvičenie nevedeli uskutočniť. Uznanie si zaslúži tiež dcérska spoločnosť U.S. Steel - SBS, s.r.o., ktorej úlohou bolo uzatvoriť príjazdové komunikácie," zhodnotil cvičenie, na ktoré za košických hasičov dohliadal major Miloš Kováč, veliteľ Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice Marek Goliáš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...