Vyhľadávanie:

Na arénu môžu byť Košičania hrdí

Na arénu môžu byť Košičania hrdí

S výkonným viceprezidentom a COO U. S. Steel Corporation Johnom H. Goodishom

Výkonný viceprezident a Chief Operating Officer korporácie United State Steel John H. Goodish pobudol uplynulý týždeň pár dní v Košiciach, počas ktorých si našiel čas aj na stretnutie s ľuďmi z občianskeho združenia Košická aréna a na hokej. A to bol dôvod, prečo ho Oceľ východu oslovila a vrátila sa s ním o pár mesiacov späť.

· Pán Goodish, spomeniete si, kde ste boli pred rokom, 16. februára 2006?
Tam (ukáže s úsmevom rukou smerom k priestoru nad sektorom Steel Arény pre domáci fanklub). Bol som tam spolu s manželkou Kitty a ďalšími ľuďmi z fabriky a z HC Košice na stretnutí s novinármi.

· Áno, blížil sa deň otvorenia Steel Arény, ale ešte v nej bol čulý pracovný ruch. Dostali ste vtedy ako spomienku i prejav vďaky kreslo zakladateľa Steel Arény, na ktoré si dnes (počas hokejového stretnutia HC Košice - MSHK Žilina, 13. februára - pozn. redakcie) sadnete po prvý raz. Ak porovnáte vtedajší stav a dnešok v aréne, aké máte pocity?
Je to ohromujúci rozdiel. Prísť po roku späť, vidieť to množstvo ľudí, ale najmä výsledok prác na tomto štadióne, to je pozoruhodný a nevšedný pocit. Košičania môžu byť hrdí na to, čo majú. Je to úžasný štadión.

· Vtedy, pred rokom, ste povedali, že dokončený štadión považujete po joint-venture U. S. Steel a VSŽ z roku 1998 a veľkej akvizícii z roku 2000 za svoje tretie dieťa. Rastie, uberá sa dobrým smerom?
Som naň stále hrdý. Akoby človek nemohol byť hrdý na to, čo tu vidí? Ten interiér, score board, teda kocku s obrazovkami, sky-boxy, celý štadión... Je to prvotriedne. Človek musí byť na také niečo hrdý.

· Zápasy HC Košice s poprednými celkami slovenskej hokejovej extraligy sú v Steel Aréne pravidelne vypredané a HC Košice majú vďaka tomuto krásnemu stánku od jeho otvorenia najvyššie návštevy na Slovensku. Čo hovoríte na atmosféru počas hokeja v Steel Aréne? Je to porovnateľné s atmosférou v Mellon Arene pittsburských tučniakov?
Je to rovnaké ako na našich štadiónoch. Fanúšikovia sú aj tu odhodlaní, oduševnení a fandia bez ohľadu na to, kto hrá.

· Ste aj čestným členom občianskeho združenia Košická aréna a máte aj voľnú vstupenku na všetky podujatia v Steel Aréne. Viem, že je ťažké zladiť pracovný a voľný čas, ale kedy alebo na aké podujatie by ste túto voľnú vstupenku využili najradšej?
Hokejové zápasy sú na vrchole môjho rebríčka a tak to pravdepodobne aj zostane. Keď som ešte bol v Košiciach, chodieval som na každý zápas. Dnes sme boli v Srbsku, prileteli sme len krátko pred začiatkom tohto stretnutia, no priamo z letiska sme išli sem, do arény, aby som bol opäť na hokeji. Je to môj prvý celý zápas v Steel Aréne.

· Ako prežívate voľný čas? Nájdete si ho stále aj na farmárčenie?
Mám 143 kusov hovädzieho dobytka. A kombinácia vlastného majetku s tým, ktorý prenajímam, dáva dokopy 340 akrov zeme (takmer 150 hektárov - pozn. redakcie). Medzi marcom a májom čakáme prírastok päťdesiatich teliat.

· Vaša pozícia v korporácii si žiada veľa času a musíte si ho nájsť aj na takúto veľkú farmu. Ako to dokážete zladiť?
Cez víkend mi pomáha manželka Kitty. Je veľmi aktívna. Vtedy je to celé na našich bedrách. Cez týždeň nám na farme pomáhajú dvaja ľudia, dvoch máme aj v administratíve. Zladiť pracovné povinnosti, nasadenie i čas s prácou na farme je veľmi, veľmi ťažké. V piatok podvečer prichádzame na farmu, na jeho konci, v nedeľu alebo v pondelok ráno, sa sťahujeme späť do mesta. Na farme sme celé víkendy, každú voľnú chvíľu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...