Vyhľadávanie:

Na dobrovoľníkov — hutníkov sa tešia aj v košickej botanickej záhrade

Na dobrovoľníkov — hutníkov sa tešia aj v košickej botanickej záhrade

K tradičným lokalitám, na ktorých s veľkým zanietením pomáhajú hutníci počas dňa dobrovoľníkov, patrí aj botanická záhrada. Krásny areál záhrady v spojení s májovým termínom je tou najlepšou zárukou na prežitie pekného dňa, s pocitom dobre vykonanej práce.

„Pre dobrovoľníkov sme pripravili rôzne druhy prác. Uplatnenie nájdu aj zruční chlapi, pretože by sme chceli pokračovať v rekonštrukcii chodníkov v centrálnej časti záhrady.  Dobrovoľníci z U. S. Steel Košice nám s rekonštrukciou chodníkov pomáhali aj v minulosti, dokonca aj firma nám prispela na rekonštrukciu jeho časti,“ hovorí Robert Gregorek z botanickej záhrady. „Nebude to zložitá práca, potrebujeme na jednu časť chodníka rozprestrieť betónovú zmes, čo je práca pre mužov,“ dodáva. Uplatnenie samozrejme nájdu aj ženy. Potrebné bude natrieť altánok, lavičky, opraviť a ponatierať školské lavice. Tí, ktorí majú vzťah k záhradníckym prácam, budú môcť okopávať a plieť dreviny posadené do radov na ornej pôde či v okrasnej škôlke.

V botanickej záhrade sú pripravení aj na takzvaný „mokrý“ variant. Potrebné bude odstrániť starú, poškodenú omietku v budove bývalej stolárskej dielne.

Nuž a po dobre vykonanej práci určite padne vhod prechádzka záhradou. Ročne ju navštívi 50000 ľudí, pôsobí v nej viacero rôznych klubov, prichádza množstvo študentov. Pri prechádzke v skleníku možno natrafíte aj na krásne, veľké, tropické motýle.                             

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...