Vyhľadávanie:

Na úseku viceprezidenta pre inžinierske činnosti a inovácie hodnotili rok 2014

Na úseku viceprezidenta pre inžinierske činnosti a inovácie hodnotili rok 2014

Ceny pre najlepšie projekty a rozlúčka s dlhoročným kolegom

Koniec roka sa zvyčajne spája s hodnotením a oceňovaním najlepších projektov. Uplynulý týždeň, v stredu 10.decembra, bilancovali v šikmej zasadačke hlavnej administratívnej budovy činnosť aj na úseku viceprezidenta pre inžinierske činnosti a inovácie Michaela A. Fedorenka. Na záverečnom internom komunikačnom mítingu boli prítomní okrem zamestnancov príslušných útvarov, aj predstavitelia z Pittsburghu, senior viceprezident pre technológie David L. Britten a konzultant pre obalový materiál Danny P. Cerrone, ktorí do Košíc zavítali v rámci svojej pracovnej cesty v Európe.

V úvodnej časti mítingu zhodnotil činnosť svojho útvaru generálny manažér pre inžinierske činnosti USSE František Ziolkovský. Prezentoval dokončené projekty v roku 2014, ich prínosy a informoval tiež o nových výzvach pre nasledujúci rok. Po ňom vystúpil generálny manažér pre Výskum a vývoj USSE Peter Korytko. Rovnako hovoril o tohtoročných projektoch, ale aj o tom, aké úlohy čakajú na výskumníkov v roku 2015.

Po zhodnotení činností nasledovalo vyhlásenie najlepších projektov. V útvare generálneho manažéra pre inžinierske činnosti dostal najvyššie ocenenie súhrnný projekt Modernizácia ťahovej rovnačky na prípravnej linke pocínovacej linky č. 1, na ktorý nadväzoval projekt Zváračka a čistenie pásu prípravnej linky. Ich úspešnými realizátormi sú Patrícius Kuffa, Pavol Dulák, Miroslav Duchoň a Marián Rabatin.

V pôsobnosti generálneho manažéra pre Výskum a vývoj USSE bodoval projekt Optimalizácia postupov výroby ocele na ZPO. Za tento komplexný projekt, ktorý pozostával zo siedmich menších projektov, si ocenenie prevzalo kvarteto výskumníkov Marcel Nemec, Marek Molnár, Michal Červenka a Gabriel Grimplini.

Na mítingu dostal slovo aj senior viceprezident pre technológie David L. Britten. Prítomných informoval o zmenách v korporácii súvisiacich s jej transformáciou a predstavil kľúčové aspekty na rok 2015, ktoré majú zabezpečiť profitabilný rast firmy. Zdôraznil silnú orientáciu na zákazníka a potrebu investícií do vývoja technológií a inovácií. Poďakoval sa tiež všetkým kolegom za prácu a zaželal im všetko dobré v roku 2015.

Záver mítingu patril rozlúčke s riaditeľom pre centrá excelencie z Výskumu a vývoja USSE Jozefom Sasarákom. Dlhoročný kolega, ktorý vo firme pracuje od roku 1978, odchádza koncom roka do dôchodku. S jeho menom sú spojené mnohé technické a technologické riešenia a rôzne "zlepšováky". Nedávno sa napríklad angažoval v projekte pre našu americkú prevádzku vo Fairfielde, kde navrhol rekonštrukciu orezávacích nožníc pre moriacu linku. Počas rozlúčky uviedol viceprezident Michael A. Fedorenko na adresu odchádzajúceho kolegu : "Jozefa poznám pätnásť rokov. Ide o človeka s výnimočnými schopnosťami a silnou orientáciou na riešenie problémov. Svoje myšlienky premieňa na realitu prostredníctvom technických výkresov. Chcem sa mu poďakovať za všetku prácu, ktorú pre firmu odviedol a do ďalšej životnej etapy mu želám veľa zdravia a prosperity."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...