Vyhľadávanie:

Na úvod Oceliareň - Teplá valcovňa

Na úvod Oceliareň - Teplá valcovňa

V poradí už 48. ročník hokejového turnaja o majstra U. S. Steel Košice sa začína 15. januára 2015

Ako sme už informovali v rozhovore s predsedom organizačného výboru Zimných športových hier zamestnancov U. S. Steel Košice pre rok 2015 Jánom Margitom, súťaže sa začnú vo štvrtok 15. januára 2015 hokejovým turnajom v Steel aréne. V premiérovom zápase sa o 16.30 hod. stretnú Oceliareň s Teplou valcovňou. Podobne ako v predchádzajúcich ročníkoch, aj v roku 2015 bude v turnaji štartovať dvanásť mužstiev, ktoré organizátori vyžrebovali do dvoch šesťčlenných skupín. V A skupine budú hrať Oceliareň, Údržba, Prvovýroba, Expedícia, BSC a Teplá valcovňa, B skupinu tvoria Energetika, Radiátory a rúry, Vedenie, Doprava, Vysoké pece a úradujúci majster z tohto roku Zušľachťovne a obalová vetva.

Herný systém sa ani v roku 2015 nemení, každé mužstvo odohrá v skupinách päť zápasov spôsobom každý s každým. Prvé štyri tímy zo skupín postúpia do štvrťfinále, kde sa už bude hrať play-off. Kto prehrá, z ďalších bojov vypadne a víťazné celky postúpia do semifinále. Kvarteto semifinalistov bude v pondelok 23. februára 2015 bojovať o medaily. Najprv sa porazení semifinalisti stretnú v zápase o 3. miesto a víťazi semifinálových stretnutí odohrajú veľké finále nielen o titul majstra USSK pre rok 2015, ale aj o Putovný pohár prezidenta spoločnosti.

Hrať sa bude 3 x 15 minút čistého času s trojminútovými prestávkami medzi jednotlivými tretinami. V určených hracích dňoch v skupinách odohrajú vždy tri stretnutia v čase od 16.30 do 21.30 hod. V budúcom roku sa na hokejovom šampionáte USSK bude hrať podľa zmenených a doplnených pravidiel, s ktorými boli vopred oboznámení všetci vedúci mužstiev. Za víťazstvo získava mužstvo 3 body, za nerozhodný výsledok 1 bod. Ak sa vo vyraďovacej časti play-off, t.j. vo štvrťfinále, semifinále i v záverečných zápasoch o medailové umiestnenia, o víťazovi v riadnom hracom čase nerozhodne, nasledujú samostatné nájazdy v sérii po troch hráčov na každej strane. Ak ani po nich nebude známy víťaz, samostatné nájazdy pokračujú až do rozhodnutia konečného výsledku. V tejto časti sa samostatných nájazdov môžu zúčastniť aj hráči, ktorí sa už v prvej sérii v pozícii strieľajúcich hráčov na ľade objavili.

Po skončení šampionátu organizátori na základe vyhodnotenia odmenia tri najlepšie mužstvá pohármi a ich hráčov zlatými, striebornými a bronzovými medailami. Okrem toho cenné trofeje získajú aj najlepší brankár, obranca, útočník, najužitočnejší hráč a najlepší strelec turnaja. Vyžrebovanie s časovými termínmi zápasov uverejníme v najbližšom vydaní Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...