Vyhľadávanie:

Na vyžrebovaného výhercu čaká víkend v Prahe

Na vyžrebovaného výhercu čaká víkend v Prahe

Do metropol Európskej únie pláva deväťdesiat ľudí

Projekt Plávajme Európou, ktorý na Slovensko priniesla manželka prezidenta U. S. Steel Košice Susan Lohrová, vhupol do svojej druhej polovice. Do jedného zo 16 miest starého kontinentu v týchto dňoch po etapách pláva 90 Košičanov, najmä však hutníkov.

"Tento projekt má za cieľ povzbudiť ľudí, aby viedli zdravší život. Každý, kto sa do neho zapojil," informovala na stretnutí s novinármi v mestskej plavárni S. Lohrová, "nesúťaží s ostatnými, ale sám so sebou. Zámerom je nielen pritiahnuť viac ľudí do bazéna, ale umožniť im zlepšiť životný štýl. V neposlednom rade ide aj o to, že týmto podujatím chceme prezentovať Košice ako mesto, ktoré sa uchádza o titul Európske hlavné mesto kultúry 2013. Chcela by som sa preto poďakovať starostovi MČ Košice-Staré mesto Ľubomírovi Gregovi i riaditeľovi mestskej plavárne Miroslavovi Miškovičovi za to, že nám umožnili tento projekt rozbehnúť a spoločnosti U. S. Steel Košice za jeho podporu i propagáciu a za darčeky pre účastníkov." Každý z nich dostane na pamiatku uterák s logom projektu a navyše, ak dopláva do zvolenej destinácie a ak sa naň pri žrebovaní usmeje šťastie, aj hodnotnú knihu - turistického sprievodcu po meste, ktoré si vybral za svoj cieľ. A je tu aj ďalšie prekvapenie. "Žrebovať sa bude ešte raz," doplnil riaditeľ pre vonkajšie vzťahy USSK Ján Bača. "Na výhercu čaká víkendový pobyt pre dve osoby v Prahe."

"Keď nás pred časom pani Susan Lohrová navštívila a predostrela nám svoj projekt, veľmi sme ho uvítali," povedal starosta MČ Košice-Staré mesto Ľ. Grega. "Je mimoriadne zaujímavý. Z nášho hľadiska aj preto, že je to veľká príležitosť na prezentáciu našej plavárne i na to, aby sa dostala viac do povedomia ľudí, ale i silných spoluinvestorov na dokončenie plánovanej rekonštrukcie, ktorá si v najbližších rokoch vyžiada približne 70 miliónov korún." Plaváreň má byť v čase konania majstrovstiev sveta v hokeji v Košiciach na jar 2011 jedným z hlavných relaxačných centier.

Už o necelé dva týždne, 30. novembra, sa projekt skončí. Nie každému sa možno podarí doplávať do metropoly, ktorú si zvolili. No už to, že urobil niečo pre seba a svoje zdravie, čosi znamená. Prekonal sám seba a možno sa plávanie stane prirodzenou súčasťou jeho životného štýlu. Pre tých, ktorí by radi začali pravidelne plávať, ale sťažujú sa na nedostatok času a pracovnú zaneprázdnenosť, možno svitá na lepšie časy. Ak bude záujem, v mestskej plavárni sú pripravení predĺžiť prevádzkové hodiny až do 23. hodiny. Záleží na výsledkoch prieskumu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...