Vyhľadávanie:

NABUCCO PRE UKRAJINU!

NABUCCO PRE UKRAJINU!

Dnešné predstavenie Verdiho slávnej opery o slobode venuje Štátne divadlo Košice pre Ukrajinu.

"O mia patria sì bella e perduta!" - Ó, moja vlasť, tak krásna a stratená! - znie verš z azda najznámejšieho zboru všetkých čias Va, pensiero z opery Nabucco Giuseppe Verdiho. Zbor Židov v babylonskom zajatí sa stal symbolom boja národov za slobodu a v 19. storočí bol tajnou hymnou zjednocujúceho sa Talianska.

Dnes v 21. storočí sme, žiaľ, opäť svedkami vojny, militantnej agresie, nevýslovného utrpenia ľudí i hrdinského odporu hrdého národa, ktorý je naším bezprostredným susedom. Rozhodli sme sa preto venovať zajtrajšie predstavenie Nabucca všetkým Ukrajincom a Ukrajinkám ako malý príspevok k tomu, aby ich vlasť nebola už nikdy "sì bella e perduta" - tak krásna a stratená.

Pred predstavením, ktoré začína o 19:00 v Historickej budove ŠDKE, zaznie štátna hymna Ukrajiny v podaní sólistov, manželov Myroslavy Havryliuk a Maksyma Kutsenka, ako aj Zboru a Orchestra Opery Štátneho divadla Košice.

zakúpenie vstupeniek

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...