Vyhľadávanie:

Najďalej to dotiahli Belej s Bérešom

Najďalej to dotiahli Belej s Bérešom

Tenis
Finalisti hlavného turnaja Steelers Cup Rumun Sabau (vpravo) a Poliak Chadaj s cennými trofejami, ktoré im odovzdali prezident U. S. Steel Košice David Lohr a riaditeľ turnaja Branislav Stankovič (vpravo).

Na tenisovom turnaji V.I.P v štvorhre v rámci Steelers Cup dvadsiatim trom súťažiacim dvojiciam v sobotu 11. júna počasie neprialo. Prestížny turnaj manažérov, sponzorov, podnikateľov, obchodných partnerov a pozvaných hostí trval aj s prestávkami takmer šesť hodín. V tomto roku sa organizátori rozhodli, že sa bude hrať na jeden set do šesť s prípadným tajbrejkom.

O víťazstvo sa potom hralo v tradičnom tenisovom pavúku s nasadenými dvojicami, ale šancu dostali aj tí, ktorí vypadli už v prvom kole. Boli zaradení do pavúka porazených a hrali o tzv. cenu útechy. "Je to výborná myšlienka, aspoň si viaceré dvojice zahrajú viac zápasov a nielen jeden, ako v minulosti " povedal nám pred zápasmi hlavný rozhodca V.I.P. turnaja M. Mihók. Na antukových dvorcoch sa okrem iných predstavili aj manažéri z U. S. Steel Košice, ktorých poznáme z nášho tenisového šampionátu v štvorhre.

V konfrontácii so svojimi súpermi mnohí neuspeli a hrali už len o cenu útechy. Na antuke tenisových dvorcov na Aničke si v turnaji spolu zahrali aj viceprezidenti Jura-Pape, ktorí v úvodnom kole podľahli dvojici Šimko-Priščák 0:6. Podobne prehrali aj naši úradujúci majstri U. S. Steel Košice v štvorhre Bolf-Maďar, ktorí podľahli 4:6 dvojici Lukáč-Bajtek, ďalej Antal-Magic po snaživom výkone neuspeli v súboji proti dvojici Fano-Lukeš, keď prehrali 2:6.

Lepšie na tom bola dvojica Slavkovský-Kasanický, ktorá po víťazstve nad dvojicou Hampachel-Karlovský 6:0, postúpila do 2. kola, kde zdolala dvojicu Mozoľa-Zavacký 6:4. Ich víťazný postup zastavil až v 3. kole neskôr víťazný pár Belej-Béreš. V tohtoročnej silnej konkurencii si dobre počínala zohratá dvojica doktorov zo šačianskej nemoc-nice Vančík-Podolský. Najprv si v úvodnom kole na nulu poradili s dvojicou Kašprišin-Bernasovský, potom v 2. kole zdolali pár Rigda-Krempaský 6:3 a vo štvrťfinále vyradili výsledkom 6:4 dvojicu Fano-Lukeš. V semifinále zostala na ich raketách dvojica Lukáč-Bajtek po výsledku 6:3 a tak Vančík s Podolským podľahli iba vo finále výsledkom 3:6 víťazom V.I.P. turnaja Belejovi-Bérešovi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...