Vyhľadávanie:

Najprv hokej, potom olympiáda

Najprv hokej, potom olympiáda

Prípravy na XIII. ročník zimnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice sú v plnom prúde. Prológom podujatia bude, rovnako ako po ostatné roky, hokejový turnaj o Putovný pohár prezidenta U. S. Steel Košice a majstra spoločnosti pre rok 2009. Turnaj štartuje na ľade v Steel Aréne v sobotu 31. januára a potrvá do 27. februára. Uzávierka prihlášok je 21. januára, porada vedúcich mužstiev bude 27. januára, kedy sa uskutoční aj žrebovanie zápasov.

Vďaka umelému zasnežovaniu sa zdá, že snehové podmienky na Jahodnej budú vo februári dobré. V sobotu, 14. februára, tu o ôsmej hodine štartuje súťaž v obrovskom slalome detí zamestnancov spoločnosti. O deviatej hodine je na programe slávnostný otvárací ceremoniál zimnej olympiády so zapálením olympijského ohňa a vztýčením vlajok. Po ňom sa o 9.30 hod. začne súťaž v snowboarde a potom sa už medzi slalomovými bránkami objavia súťažiaci v obrovskom slalome dospelých.

Súčasťou zimej olympiády je už tradične aj Detský zimný karneval. Tohtoročný deviaty ročník podujatia sa začne o desiatej hodine. O program sa postará Detská organizácia FRIGO, ktorá pripravila pre deti do 15 rokov nové atraktívne súťaže, nemali by chýbať ani živé zvieratká. Detský zimný karneval pripravujeme v spolupráci s RO OZ METALURG. Rodičia prihlasujú svoje deti do 9. februára v príslušných dielenských výboroch OZ METALURG, kde sú k dispozícii poukážky na občerstvenie (bageta, čaj a čokoláda). Doprava účastníkov na Jahodnú je individuálna.

Dopravu na miesto štartu na Jahodnej zabezpečujú rodičia aj tých detí, ktoré budú štartovať v XI. ročníku súťaže obrovského slalomu so štartom o 8. hodine. Táto súťaž je vypísaná pre kategórie detí: prípravka chlapci a dievčatá (rok narodenia 2000-2002), mladšie žiactvo (1997-1999), staršie žiactvo (1994-1996), juniori a juniorky (1991-1993). Rodičia prihlasujú deti u členov organizačného výboru v jednotlivých spoločnostiach, divíznych závodoch, závodoch a útvaroch, alebo e-mailom na adresu: lkarchutnakova@sk.uss.com do 9. februára.

Na športové súťaže zimnej olympiády dospelých v snowboarde a v obrovskom slalome použite prihlášku, ktorá je uverejnená na intranete pre každú športovú aktivitu a vyplnenú odošlite elektronicky na adresu svojho člena organizačného výboru z príslušného DZ, úseku a útvaru. Zoznam je rovnako uverejnený na intranete. V snowboarde budú súťažiť muži a ženy bez rozdielu veku, juniori a juniorky, deti zamestnancov USSK do 18. roku veku, dosiahnutého ku dňu konania olympiády. V obrovskom slalome súťažia ženy v kategóriách do 40 rokov, do 50 a nad 50 rokov, muži do 35 rokov, do 50 a nad 50 rokov.

Doprava pre olympionikov je zabezpečená autobusmi, ktoré odchádzajú o 7.30 hod. z parkoviska pred Spoločenským pavilónom na Tr. SNP 61. Prihlášky je nutné odoslať do 9. februára, pretože v utorok, 10. februára, musia byť predložené na zasadnutí štábu organizačného výboru.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...