Vyhľadávanie:

Naši lyžiari v stope

Naši lyžiari v stope

Len čo vytrvalci z U. S. Steel Košice ukončili vlaňajšiu sezónu na Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach, hneď začali s prípravou na lyžiarsku bežeckú sezónu. Do plánu si dali preteky na Zimnej olympiáde U. S. Steel Košice, Jizerskú 50-ku, Bielu stopu SNP a niektorý beh zo seriálu svetových vytrvalostných behov - Wordloppet v zahraničí. Pri nedostatku snehu ich príprava na suchu neodradila a využívali aj každý napadnutý centimeter snehu či už v Kavečanoch, na Jahodnej alebo pri Štrbskom plese.

Ich prípravu preverila Biela stopa SNP na Skalke, kde sa Jozef Sciranko z DZ Zušľachťovne postavil na štart 48 km trate. V bielej stope dosiahol v silnej konkurencii skvelý čas 2:59:13, ktorým sa vo svojej vekovej kategórii zaradil do prvej desiatky pretekárov. Ďalší zo železiarov Bartolomej Ištoňa z DZ Studená valcovňa mal v cieli 25 km trate čas 1:51:15, čo mu stačilo na vynikajúce 8. miesto vo svojej vekovej kategórii.

Pred Bielou stopou SNP si B. Ištoňa s ďalšími Košičanmi vyskúšal svetový diaľkový beh Marcialonga v talianskom údolí Val di Fassa a Val di Fiemme. Keďže ani v Taliansku nie je dostatok snehu, organizátori skrátili trať zo 70 na 57 km. Štartovalo 5500 lyžiarov na bežkách, B. Ištoňa zabehol čas 3:37:15. Jeho vrcholom je Zimná olympiáda USSK 3. marca na Kojšovskej holi, na ktorej by chcel obhájiť vlaňajšie prvenstvo vo svojej vekovej kategórii.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...