Vyhľadávanie:

Návšteva senátora

Návšteva senátora

Pred dvoma týždňami, v stredu 1. augusta, sme privítali nekaždodenného hosťa. Do U. S. Steel Košice zavítal v rámci svojej týždňovej pracovnej cesty na Slovensku americký senátor Phil Pavlov. Republikána, ktorý v Kongrese spojených štátov zastupuje štát Michigan, privítala viceprezidentka pre riadenie externých služieb a vzťahov Elena Petrášková a viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák.

Ako americký poslanec uviedol, košickú oceliareň zaradil do svojho pracovného programu v súvislosti s našou výraznou orientáciou na automobilový priemysel, ktorý je charakteristický aj pre Michigan. Tento štát pri veľkých kanadských jazerách je domovom takých značiek, ako sú Ford, GM, Chevrolet, Jeep, Lincoln, ale aj ďalších. V Michigane, uviedol, sa nachádza aj mnoho výrobcov automobilových komponentov, ktorí by mohli rozbehnúť svoje podnikateľské aktivity i na Slovensku. Senátora priviedol do našej krajiny okrem obchodných záležitostí, aj jeho pôvod. Má totiž slovenské korene. V obci Repáše v levočskom okrese žili jeho starí rodičia, ktorí sa neskôr presťahovali do USA.

Súčasťou návštevy P. Pavlova v U. S. Steel Košice bola aj exkurzia do vybraných výrobných prevádzok. Ako sme sa dozvedeli, hutníctvo nie je pre neho neznámym pojmom: "Môj otec v minulosti prevádzkoval jednu z prvých dopravných spoločností, ktorá prevážala na obrovských ťahačoch oceľové zvitky určené na výrobu rúr. Takže, trochu sa vyznám." Senátor sa zastavil v divíznom závode Oceliareň, kde sa oboznámil s technológiou plynulého odlievania ocele do brám a navštívil aj pozinkovaciu linku č. 3 v divíznom závode Zušľachťovne a obalová vetva. "Keďže pochádzam z Michiganu, mal som možnosť vidieť už niekoľko oceliarní. V Košiciach sa mi veľmi páčila automatizácia procesov, ktoré prinášajú požadovanú kvalitu výrobkov," krátko zhodnotil exkurziu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...