Vyhľadávanie:

Navštívili ste už firemný charitatívny stánok na Hlavnej ulici?

Navštívili ste už firemný charitatívny stánok na Hlavnej ulici?

"Spoločnosť U. S. Steel Košice môže byť na svojich zamestnancov právom hrdá..."

Už štrnásť partnerských a neziskových organizácií sa prezentovalo od 5. decembra do včera v charitatívnom stánku spoločnosti U. S. Steel Košice na Hlavnej ulici počas práve prebiehajúcich Košických Vianoc. Jeho chod pomáhajú zabezpečovať, okrem aktivistov a zástupcov neziskových a partnerských organizácií, aj dobrovoľníci z radov našich kolegov, ich rodinní príslušníci a tiež štipendisti, ktorých firma podporuje v štúdiu na vysokých školách a univerzitách. Ako túto pomoc vnímajú?

Možnosť porozprávať okoloidúcim Košičanom a návštevníkom mesta o poslaní a aktivitách Strediska krízovej intervencie, ktoré poskytuje služby týraným deťom, deťom v akútnej núdzi a ľuďom s rôznym typom postihnutia, si veľmi pochvaľovala aj Danka Konárová. "Veľmi si túto príležitosť vážime. A vďaka vášmu charitatívnemu stánku má široká verejnosť možnosť spoznať zariadenia, ktoré pomáhajú deťom a ľuďom, ktorí sú odkázaní na pomoc nás všetkých. Stretli sme sa s ľuďmi rôzneho veku, veľmi milo nás prekvapil záujem mladej generácie. Je to krásna myšlienka darovať a byť zároveň obdarovaným. Drobnôstky, ktoré sme ponúkali, sme si vyrobili sami, svojpomocne. V kolektíve máme šikovné nadané kolegyne, ktoré spolu s našimi deťmi a klientmi v domove sociálnych služieb vytvorili z prírodných materiálov množstvo darčekov k blížiacim sa vianočným sviatkom. Za vyzbierané peňažné prostriedky kúpime materiál, ktorý použijeme na ďalší rozvoj kreativity našich detí a ergoterapiu našich klientov. Vaše dobrovoľníčky Ivetka Falatová, Betka Tiszová a Marta Oravcová boli veľmi nápomocné, bolo vidieť, že to robia zo srdca a rady. I touto cestou by sme sa im chceli ešte raz veľmi poďakovať. Myslím si, že spoločnosť U. S. Steel Košice môže byť na svojich zamestnancov právom hrdá. S vašimi dobrovoľníkmi už máme skúsenosti. Pred dvomi rokmi nám pomohli vynoviť dvor v našom zariadení v Čani, kde máme naše najmenšie detičky."

Premiérovú dobrovoľnícku službu v charitatívnom stánku absolvoval spolu s tímom z Detského domova v Sečovciach aj riaditeľ pre spoľahlivosť VTZ Anton Kántor. "Bol som "unesený" atmosférou v stánku aj v jeho okolí. Nielen preto, že je vianočná. Robia to ako vždy ľudia dobrej vôle, ktorých bolo neúrekom. Mal som pocit, že náš stánok bol typickou oázou spolupatričnosti Košičanov, väčšinou železiarov, v tom komerčnom zhone na Hlavnej ulici. Ľudia, ktorí sa pri stánku zastavili a aj si niečo za minimálny finančný príspevok odniesli, chceli vedieť, kde budú ich peniaze použité. Keď sa dozvedeli, že je to pre detský domov, mnohí z nich nejakú tú "korunku" ešte aj prihodili. Všetci nám vyjadrovali podporu a želanie, aby sme aj naďalej robili tento druh charity."

Oceliar Roman Jesenský konštatoval, že svoje pôsobenie v stánku bral ako poďakovanie firme za vytvorené pracovné podmienky počas celého roku na jeho pracovisku. "Na túto dobrovoľnícku aktivitu som sa dal preto, lebo mne osobne nič nechýba, mám sa dobre a považujem službu v stánku za zmysluplnú. Zišli sme sa v ňom cudzí ľudia a po vyše troch hodinách sme sa rozchádzali ako rodina. Stretol som sa s ľuďmi, ktorí chceli v rámci svojich možností prispieť, zamestnanci sa potešili čokoláde. Dokonca som mal tú česť mať prvú službu v stánku a zažiť atmosféru otvorenia Košických Vianoc na Hlavnej. Zážitkom pre mňa boli deti, ktoré obetovali svoje skromné vreckové a prispeli do pokladničky. Aj pre tieto chvíle sa tam oplatilo byť a zažiť to..."

Oddnes až do 22. decembra 2014 sa v stánku košickej oceliarne ešte postupne verejnosti predstavia výtvarný odbor Základnej umeleckej školy na Kováčskej ulici v Košiciach, Združenie príbuzných a priateľov Radosť v Košiciach, ArtEst - polyestetické vzdelávanie znevýhodnenej mládeže a Arcidiecézna charita Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...