Vyhľadávanie:

Neúspešný vstup do štvrtej šestiny

Neúspešný vstup do štvrtej šestiny

Hokej
Darmo často obliehali naši hokejisti (v bielych dresoch) bránku Slovana, okrem gólového zápisu Krotáka sa im viac gólov nepodarilo streliť. Zo zápasu HC Košice - Slovan 1:4.

V nedeľu sa stretnutiami 28. kola začala štvrtá šestina základnej časti hokejovej ST extraligy. Košičania odštartovali túto šestinu na domácom ľade v súboji s úradujúcim majstrom Slovanom Bratislava.

Domáci súboj rozohrali veľmi dobre a už v 4. minúte sa gólom Krotáka dostali do vedenia. Ako sa však ukázalo, bol to prvý i posledný úspech v sieti belasých. Tí hru postupne vyrovnali, otočili vývoj skóre vo svoj prospech a napokon vydareným záverom získali cenné tri body za víťazstvo 4:1. Hokejisti HC Košice sa s týmto súperom stretli v novej sezóne štyrikrát, dva razy nad ním vyhrali, a to v druhej šestine doma 3:1 a v tretej na ľade v Bratislave 4:2, v úvodnej šestine pre zmenu Košičania prehrali po predĺžení 1:2 a teraz doma 1:4. Majster teda vyrovnal vzájomnú bilanciu a ani táto prehra hokejistom HC Košice neublížila, pretože v tabuľke si stále udržujú štvrtú priečku so šesťbodovým náskokom pred piatou Žilinou.

V nedávno skončenej tretej šestine si zverenci trénerov Milana Jančušku a Róberta Spišáka pripísali na svoje konto 18 bodov za šesť víťazstiev (doma nad Martinom a Skalicou, vonku nad Slovanom, Nitrou, Popradom a Liptovským Mikulášom). V troch súbojoch s týmito celkami vyhrali dokonca na nulu s Martinom 7:0, s Popradom i so Skalicou zhodne po 4:0. Ale čo môže Košičanov mrzieť je skutočnosť, že prehrou so Slovanom si pripísali tretiu prehru za sebou so súpermi z vedúceho kvarteta na domácom ľade, a to so Zvolenom 4:5 po predĺžení, s Trenčínom 1:2 a teraz s majstrovským Slovanom 1:4.

Práve v súbojoch s týmito celkami mali naši hokejisti ukázať svoju silu i ambície v tejto sezóne. V každom zo stretnutí siahali aspoň po bode, napokon doplatili na nevyužité šance. A práve v efektivite by sa Košičania mali v začatej štvrtej šestine, najmä v zápasoch so silnejšími tímami, zlepšiť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...