Vyhľadávanie:

Nová trať pre bežkárov

Nová trať pre bežkárov

Pozornosť by mali zbystriť všetci vyznávači bežeckého lyžovania. Spoločnosť Mestské lesy Košice a. s. sprístupnila verejnosti trať Jahodná - Predná holica. Trasa sa ešte do povedomia milovníkov bielej stopy úplne nedostala, keďže ju zatiaľ hojne nevyužívajú. Pritom bežkárom je k dispozícii už od decembra minulého roku, kedy napadol prvý sneh. Trasa je mierne náročná, má dĺžku osem kilometrov a prevýšenie 319 metrov.

Mestské lesy ju vyznačili ako cyklochodník C. Trasa má komfortnú šírku päť až sedem metrov, v jednej tretine šírky vedie bežecká stopa a ostatná plocha je určená pre voľnú techniku. Trať sa začína v lyžiarskom stredisku Jahodná vstupom do lesíka na pravej strane starej zjazdovky. Bežkárom ponúka nové možnosti, napríklad aj netradičný prístup k chate Lajoška. Trať je upravovaná ratrakom a nie je navrhnutá ako okruh. To znamená, že k návratu je potrebné, aby ju lyžiari zvládli aj v opačnom smere. Bežkárom bude k dispozícii až do marca, respektíve pokiaľ to dovolia klimatické podmienky. Mestské lesy Košice okrem tejto vynovenej trasy udržiavajú aj tri trate v Kavečanoch o dĺžkach dva, tri a päť kilometrov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...