Vyhľadávanie:

Nováčik sa tlačí do štvrťfinále

Nováčik sa tlačí do štvrťfinále

Na hokejovom šampionáte o majstra U. S. Steel Košice si prekvapujúco dobre počínajú hokejisti z BSC Europe

V hokejových majstrovstvách spoločnosti U. S. Steel Košice sa hrali ďalšie stretnutia v skupinách. V nich sa už črtá kvarteto najlepších, ktoré sa prebojuje zo skupín do štvrťfinále. Okrem tradičných favoritov z Oceliarne, Vedenia, Vysokých pecí, Dopravy a SVa + Zušľachťovní sa medzi osmičku štvrťfinalistov tlačí aj nováčik šampionátu z BSC Europe. V hre sú ešte stále aj mužstvá z Expedície, Energetiky, ZHD a na prekvapenie aj Údržba. Bez bodu sú zatiaľ Koksovňa i Teplá valcovňa, ale keby v posledných stretnutiach zvíťazili, "zamiešali" by karty v hre o štvrtého postupujúceho zo skupiny.

A skupina

Koksovňa - Doprava 0:9 (0:5, 0:0, 0:4)
Hostia od začiatku zapli na najvyššie obrátky a svoj tlak korunovali piatimi gólmi. Potom pre zmenu druhý dych nabrali domáci koksári, ktorí boli svojmu súperovi vyrovnaným partnerom. Žiaľ, nedarilo sa im strelecky. Dopravári v poslednom dejstve spečatili svoje jasné víťazstvo. Autormi ich gólov boli: Slebodník 3, Ondočko 2, Hriňák, Poliak, Bakoň a Gönci po 1.

Energetika - Koksovňa 6:2 (0:1, 2:0, 4:1)
Keď hosťujúci Kovaľ dostal v poslednej minúte úvodnej tretiny svoj tím do vedenia, zdalo sa, že dôjde k prekvapeniu. Domáci však v ďalších dvoch tretinách prevzali iniciatívu a nielenže vyrovnali, ale otočili vývoj skóre vo svoj prospech. Energetici už viedli 6:1, bodku za týmto súbojom dali opäť hostia, keď autorom ich druhého gólu bol Petro. Góly víťazov strelili: Sabo 3, Bocko, L. Nižník a Kelíšek.

Doprava - Oceliareň 0:7 (0:1, 0:3, 0:3)
Favorizovaní hostia sa ťažšie rozbiehali a trvalo im dosť dlho, kým našli tú správnu streleckú mušku. Dopravárom sa tentoraz nedarilo a proti zdatnému súperovi nedokázali streliť ani len čestný úspech. Góly hostí strelili: Veselovský a Tóth po 2, Štefáni, Tvrdoň a Guzi po 1.

SVa + Zušľachťovne - Koksovňa 7:1 (4:0, 2:1, 1:0)
Domáci hrali len toľko, koľko potrebovali. Už v úvodnej tretine viedli štvorgólovým rozdielom a keď na začiatku druhej časti zápasu hostia znížili, valcovači opäť zvýšili iniciatívu a ďalšími tromi gólmi si zabezpečili presvedčivé víťazstvo. Za domácich skórovali: Srnka a Bačo po 3, Hrabčák 1, za hostí bol úspešný Petro.

ZHD - Energetika 5:4 (3:1, 1:0, 1:3)
Domáci zaregistrovali v tomto zápase svoje prvé víťazstvo v turnaji. Keď v úvode záverečnej tretiny už viedli 5:1, zdalo sa, že súboj skončí pre hostí debaklom. Lenže energetici sa vzchopili, vynútili si obrovský tlak a v rozpätí desiatich minút v poslednom dejstve strelili tri góly. Na vyrovnanie už nemali dostatok síl. Góly: Maňkoš 3, N. Ogurčák a P. Nižník po 1, resp. Lukáč 2, L. Nižník a Sabo.

B skupina

Expedícia - BSC Europe 2:6 (2:4, 0:2, 0:0) Najdramatickejšia bola prvá tretina, v ktorej najprv hostia viedli, lenže o 33 sekúnd domáci vyrovnali. Hostia potom získali trojgólový náskok, ktorý sa domácim podarilo už iba skorigovať a v druhom dejstve opäť dominovali hostia. Pri streleckej chuti bol Grimplini autor štyroch gólov, ďalšie dva góly za hostí strelili Tischler a Bender. Za domácich znižovali Galo a Štefančík.

Teplá valcovňa - Expedícia 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Zo súboja dvoch tímov bez víťazstva vyšli tentoraz víťazne hostia z Expedície, a to zásluhou strelecky disponovaného Fábryho, ktorý zaznamenal hetrik. Domáci však boli hosťom rovnocenným partnerom, zlyhali iba v koncovke, lebo streleckých príležitosti mali viac než dosť. Ich čestný úspech strelil Senko.

BSC Europe - Vedenie 1:5 (1:3, 0:2, 0:0)
Snaživí domáci dokázali iba v úvodnej desaťminútovke držať krok s vlaňajším majstrom. Potom hostia nepripustili svojho súpera do vážnejšej akcie a dôrazom v obrane si v poslednej tretine udržali štvorgólový náskok. Za domácich jediný gól strelil Tischler, za hostí skórovali: Kuzár a Jacko po 2 góly, Rusič 1.

Vysoké pece - Expedícia 12:0 (3:0, 4:0, 5:0)
Ďalší dvojciferný výsledok zaregistrovali favorizovaní hráči Vysokých pecí, ktorí nastúpili proti značne oslabenému súperovi. V ich tíme totiž šarapatila chrípka. Domáci od začiatku stretnutia stupňovali tempo hry a kanonieri vysokopeciarov sa predbiehali v zakončovaní. Strelecky vynikol Krušpán autor 5 gólov. Tri góly strelil Kelemeš, po jednom pridali Jariabek, Brugoš, Živčák a Fedič.

Údržba - Teplá valcovňa 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
V zápase dvoch mužstiev bez bodu videli diváci v Steel Aréne dramatický priebeh. Najprv domáci predčili hostí aktívnou hrou i presnou koncovkou. Viedli už 4:0, ale hostia sa nevzdávali. Postupne znižovali skóre a veru neboli ďaleko od vyrovnania. To by museli presnejšie mieriť, lebo trikrát trafili žrď súperovej bránky a nepremenili niekoľko samostatných nájazdov. Góly: Paperník 2, Chromý a Kulík po 1, resp. Zvirinský, Pelegrin a Ádam po 1.

V pondelok, 11. a v stredu, 13. februára, sa odohrajú posledné štyri stretnutia v skupinách. V pondelok sa o 18. hodine stretnú BSC Europe - TVa a o 19.30 hod. Doprava - Energetika, v utorok o 18. hodine Koksovňa - ZHD a o 19.30 hod. Expedícia - Údržba.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...