Vyhľadávanie:

Novinky nielen v strave, ale aj dizajne výdajných miest

Novinky nielen v strave, ale aj dizajne výdajných miest

Hovoríme s prevádzkovým riaditeľom spoločnosti Eurest Dušanom Macekom

Do U. S. Steel Košice prichádza nová stravovacia spoločnosť. Od nového roka vystrieda firmu Sodexo spoločnosť Eurest. Jej prevádzkového riaditeľa Dušana Maceka sme požiadali o rozhovor.

· Predstavíte nám na úvod krátko vašu spoločnosť?
Naša spoločnosť EUREST spol. s.r.o. pôsobí na Slovensku už viac ako dvadsať rokov. Sme súčasťou skupiny Compass Group PLC, ktorá je svetovým lídrom v stravovaní. Táto britská spoločnosť so sídlom v Londýne pôsobí v 53 krajinách sveta. Spoločnosť Eurest je držiteľom certifikátu ISO 9001:2008 a ISO 22 000. Hlavný dôraz pri svojej práci kladieme najmä na bezpečnú stravu, čerstvosť produktov a profesionálny prístup svojich zamestnancov k hosťom.

· Od 1. januára budúceho roku bude mať vaša spoločnosť na starosti stravovanie tisícov hutníkov v Košiciach. Aké sú vaše skúsenosti s poskytovaním stravovacích služieb pre taký veľký počet ľudí?
Našich takmer tisíc zamestnancov pripravuje denne viac ako 30 tisíc jedál. Skúsenosti so stravovaním vo veľkých spoločnostiach máme aj z minulosti i z okolitých krajín, kde pôsobíme. V Eureste Volkswagen v Bratislave sme pripravovali denne štyri tisíc porcií jedla a v Eureste ŠKODA AUTO Mladá Boleslav v súčasnosti pripravujeme 12 tisíc jedál denne.

· Aké zmeny možno očakávať v súvislosti s prechodom práv a povinností z firmy Sodexo na spoločnosť Eurest?
Sme presvedčení, že zmena poskytovateľa stravovacích služieb zvýši úroveň stravovania zamestnancov. Keďže by sa poskytovanie služby malo uskutočniť prechodom práv a povinností, predpokladám, že v tejto oblasti žiadne zmeny nenastanú. Dôraz kladieme na zmeny orientované na služby hosťom.

· Ako ste pripravení na zvládnutie všetkých prác súvisiacich s prevzatím služby od firmy Sodexo? Neovplyvní to v prvých dňoch vášho pôsobenia v košickej oceliarni sortiment tovaru v bufetoch a teplej stravy v jedálňach?
Prechod bude veľmi náročný. Zmena poskytovateľa sa udeje úderom polnoci. Prvé dni budú veľmi závisieť aj od spôsobu odovzdania všetkých priestorov od predchádzajúceho poskytovateľa služieb. Pevne verím, že naši zamestnanci vďaka podpore kolegov tento prechod zvládnu s čo najmenšími ťažkosťami a že chod jedální a bufetov to zásadne neovplyvní. Veľa vecí sa bude meniť za pochodu, aby hosť nepocítil nijaké obmedzenia či nepohodlie. Urobíme maximum pre to, aby bol dostatočný výber doplnkového sortimentu v bufetoch i pestrá strava v jedálňach už od prvého dňa.

· Chystáte v tunajšom závodnom stravovaní aj nejaké novinky? Čím chcete zaujať, prípadne obohatiť stravu?
Samozrejme, plánujeme pre našich stravníkov aj niekoľko noviniek. Teraz prezradím len to, že sa budú týkať nielen stravy, ale aj dizajnu výdajných miest.

· Zachováte doterajšiu ponuku teplej stravy alebo ju zredukujete?
Ponuka teplej stravy ostane zachovaná, rovnako ako počet výdajných miest a otváracie časy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...