Vyhľadávanie:

O super pohár koncom augusta

O super pohár koncom augusta

Košické športové leto prilákalo mladých z celého mesta

"Nabudúce určite prídem a zlanárim aj kamarátov," zastrájal sa sotva pätnásťročný Marek Juhás, ktorého sme minulý týždeň v piatok, 25. júla, oslovili pri vchode do Športovo-zábavného areálu na Alejovej ulici v Košiciach.

"Predvčerom sme sa vrátili z dovolenky a do konca prázdnin je ešte vyše mesiac. Prečítal som si na plagáte v meste, že sem môže prísť hocikto. Prišiel som sa teda najprv pozrieť," konštatoval a po očku pozoroval spoza plota skupinu svojich rovesníkov, ktorí sa preháňali na umelom trávniku za loptou. "Podvečer hrávame futbal pri bloku a tu by to bolo oveľa lepšie..." Ktovie, možno sa Marekovi podarí dať dokopy svojich priateľov, aby si vo futbalovom turnaji zmerali svoje kvality s ostatnými mladými Košičanmi. Má na to ešte niekoľko dní. Tretí turnus štvrtého ročníka Košického športového leta sa začne 11. augusta.

"Na účasť sa sťažovať nemôžeme," dal nám vedieť Viliam Rác, ktorý má priebeh prázdninového podujatia organizovaného pod gesciou Mestskej časti Košice- Juh a Mesta Košice, pod palcom. "Rovnako ako po minulé roky, aj tentoraz sa do jednotlivých športových zápolení zapojilo už približne stopäťdesiat mládežníkov. Len keby počasie bolo lepšie. Skoro celý týždeň nám pršalo," vyslovil želanie a dodal, že už tradične je najväčší záujem o futbal. Len v druhom turnuse, dovedna sú tri, sa do bojov v dvoch vekových kategóriách zapojilo pätnásť družstiev. Mnohé to tu už dobre poznajú. "Približne šesťdesiat percent chlapcov si príde tento populárny šport zahrať pravidelne, už od samého začiatku existencie Košického športového leta. Zvyšok sú nováčikovia," odhaduje Viliam Rác.

Obsadené nie sú iba futbalové ihriská. Svojich priaznivcov si našli aj hokejbal, streetbal, tenis či stolný tenis. Tí, čo sa umiestnia v jednotlivých športových disciplínach, počas všetkých troch turnusov, na prvých dvoch priečkach, postupujú do finále. V boji o super pohár starostu MČ Košice- Juh sa stretnú 29. augusta 2008. Finiš bude spojený, ako už tradične, s dňom otvorených dverí. "Okrem dopoludňajších finálových zápolení pripravujeme i rad ďalších súťaží a atrakcií určených najmä pre deti," dodáva V. Rác. "Deň otvorených dverí vyvrcholí kultúrnym programom v amfiteátri a odovzdávaním cien víťazom. Všetkých srdečne pozývame."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...