Vyhľadávanie:

O technickej diagnostike medzinárodne

O technickej diagnostike medzinárodne

Košice boli v dňoch 7. - 8. októbra 2010 miestom konania XIII. medzinárodnej vedeckej konferencie DIS - Teória a aplikácia metód technickej diagnostiky. Podujatie, ktoré sa zameriava na nové trendy v oblasti technickej diagnostiky, organizovala Technická univerzita v Košiciach - Katedra bezpečnosti a kvality produkcie Strojníckej fakulty, Asociácia technických diagnostikov SR, Asociácia technických diagnostikov ČR, Slovenská spoločnosť údržby, Zväz slovenských vedecko-technických spoločností pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR.

Podľa vyjadrenia odborného garanta konferencie profesora Juraja Sinaya využitie metód technickej diagnostiky predstavuje jeden zo základných nástrojov pre efektívne riadenie údržbárskych činností a eliminovanie nežiaducich stavov zariadení s dopadom na výrobu alebo ďalšie aspekty ovplyvňujúce prosperitu podniku. Cenová dostupnosť diagnostických prístrojov na jednej strane a vysoká vypovedacia schopnosť nameraných údajov na strane druhej, umožňuje podnikom optimalizovať náklady vynaložené na plynulosť výroby, jej bezpečnosť a kvalitu konečných produktov.

Na rokovaní sa zúčastnili aj zástupcovia U. S. Steel Košice z oddelenia technickej diagnostiky divízneho závodu Údržba. Podľa slov vedúceho oddelenia Branislava Kyseľa, prítomnosť na tomto fóre bola pre našich odborníkov príležitosťou vymeniť si skúsenosti a získať informácie o najnovších trendoch v oblasti vibrodiagnostiky, tepelno - technickej diagnostiky, tribotechniky, systémoch údržby a softvérovej podpory. U. S. Steel Košice bola generálnym partnerom podujatia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...