Vyhľadávanie:

Obedy pomôžu aj mamám a deťom v Krízovom centre

Obedy pomôžu aj mamám a deťom v Krízovom centre

Ešte do konca tohto týždňa sa o svoje obedy môžete podeliť s ľuďmi, ktorí majú v živote menej šťastia.  Pomôžete tak matkám a deťom, ktorých prichýlilo Krízové centrum v Košickej Novej Vsi.

„Toto centrum ponúka 2 druhy sociálnych služieb pobytovou formou: útulok a nocľaháreň.  Celoročne poskytované služby krízovej intervencie ponúkajú dočasný domov, prístrešie, nevyhnutné úkony sociálnej pomoci i odborné poradenstvo. Služby sú prepojené a doplnené o ďalšie, ktoré sú možnosťou ako dočasne pomôcť rodinám bez prístrešia a v ťažkých životných situáciách. Zariadenie sa nachádza v budove bývalej základnej školy, ktorá je upravená po potreby krízového centra, v tichej lokalite mestskej časti Košická Nová Ves,“ hovorí Silvia Hrabčáková z Arcidiecéznej charity Košice.

V centre žije aj pani Marcela. Je mamou na plný úväzok. Vychováva tri dcéry. Pred tromi rokmi prišla pri požiari o to, čo roky budovala. O vlastnú strechu nad hlavou. Keď im vyhorel dom, pomohla im Arcidiecézna charita Košice. Ubytovali ich v Krízovom dome pre matky s deťmi, kde dostali jednu izbu. Kým pani Marcela sa učí s dvoma mladšími dcérami, tá staršia je jej pravou rukou a pomáha, ako len vie. Začiatky boli veľmi ťažké a oporou im bol najmä psychológ. Najstaršia dcéra hovorí, že dnes má s mamou bližší vzťah. V minulosti z domu utekala, pretože sa nechcela pozerať na otca, ktorý prepadol alkoholu. Rodina žije zo 180 eur. Marcela sa do práce nemôže vrátiť pre problémy s chrbticou.

Podrobnosti o spôsobe darovanie obedov nájdete:

Opäť darujeme obedy ľuďom bez domova a matkám s deťmi - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Naše obedy pomôžu aj ľuďom bez domova z Charitného domu sv. Alžbety.

Obedy doručíme ľuďom bez domova - U. S. Steel Košice (usske.sk)

Titulná snímka: Pani Marcela s dvoma mladšími dcérami.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...