Vyhľadávanie:

Obhajca trofeje nestratil ani bod

Obhajca trofeje nestratil ani bod

Futbalisti z firmy Gerust sa stali víťazmi halového turnaja v hale Cassosport

Víťazi
Cennú trofej i šampanské odovzdáva kapitánovi víťazného mužstva Gerust Michalovi Humeníkovi riaditeľ turnaja
Vladimír Vansa.

V hale Cassosport bolo počas celého dňa v sobotu rušno. Osem družstiev tam totiž bojovalo non-stop v 5. ročníku futbalového halového turnaja o Pohár predsedu predstavenstva Gerust a.s. Košice. Okrem družstva usporiadateľov a Obal servisu Košice v turnaji štartovalo aj šesť tímov z U. S. Steel Košice.

Najďalej to z našich dotiahli futbalisti Výberu USSK, ktorí sa prebojovali až do finále. Tam však výkonnostne nestačili vlaňajšiemu víťazovi, domácemu celku Gerust, ktorý po víťazstve 3:0 obhájil svoje prvenstvo a opätovne získal cennú trofej. Z našich si tiež výborne počínali aj celky Obalovej vetvy a Teplej valcovne, ktoré sa prebojovali zo skupín do semifinále a napokon ako porazení semifinalisti hrali o tretiu priečku.

Z tohto súboja vyšli víťazne hráči z TVa, ale až na pokutové kopy 2:0, keď ich vzájomný súboj sa skončil nerozhodne 2:2. Bronz si tak vybojovali zverenci trénera Jozefa Fottu.

Osem celkov hralo v dvoch skupinách na 2x12 minút, z nich prvé dve mužstvá postúpili do semifinále. V záverečných stretnutiach o umiestnenie sa hralo už 2x15 minút.

Biela skupina: Gerust - Teplá valcovňa 3:1, Obal servis - Špeciálna údržba 0:4, Teplá valcovňa - Obal servis 3:2, Špeciálna údržba - Gerust 1:3, Gerust - Obal servis 4:0 a Špeciálna údržba - Teplá valcovňa 1:2.

Poradie v skupine:

1. Gerust 3 3 0 0 10:2 6 b
2. Teplá valcovňa 3 2 0 1 6:6 4 b
3. Špeciálna údržba 3 1 0 2 6:5 2 b
4. Obal servis 3 0 0 3 2:11 0 b

Zelená skupina: Výber USSK - Studená valcovňa 2:0, Obalová vetva - Nákup 4:1, Nákup - Výber USSK 2:3, Studená valcovňa - Obalová vetva 2:7, Výber USSK - Obalová vetva 1:0 a Studená valcovňa - Nákup 5:3.

Poradie v skupine:

1. Výber USSK 3 3 0 0 6:2 6 b
2. Obalová vetva 3 2 0 1 11:4 4 b
3. Studená valcovňa 3 1 0 2 7:12 2 b
4. Nákup 3 0 0 3 6:12 0 b

V semifinále, ktoré sa hralo krížovým systémom sa zrodil prvý nerozhodný výsledok, ale aj druhý výsledok s najväčším gólovým rozdielom. Gerust - Obalová vetva 5:0 a Výber USSK - Teplá valcovňa 0:0, na pokutové kopy 2:1.

O 3. miesto
Obalová vetva - Teplá valcovňa 2:2 (1:0), na pokutové kopy 0:2

V súboji o bronz lepšie začali domáci, ktorí dve minúty pred koncom viedli 2:0, lenže v rozpätí 23 sekúnd hostia dvomi gólmi vyrovnali a vynútili si penaltový rozstrel. Zo značky pokutového kopu presne trafili Gašper a Kolesár a tak sa hostia tešili z tretej priečky.

FINÁLE
Gerust - Výber USSK 3:0 (1:0)

V prvom polčase sa domáci zásluhou Zehéra dostali do vedenia a snaha hostí vyrovnať zostala iba snahou. Keď dobré šance Výberu USSK nepremenili Szarvas ani Polča, po zmene strán na palubovke dominovalo iba jedno mužstvo Gerust. Ďalším gólom Harakaľa z pokutového kopu a Hirku spečatili svoje zaslúžené víťazstvo.
Za najlepšieho brankára turnaja vyhodnotili Jozefa Potomu z tímu Gerust, najlepším hráčom sa stal Peter Vidricko z Teplej valcovne a najlepím strelcom so štyrmi gólmi sa stal Ján Martiník z Obalovej vetvy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...